צילום׃ רעות זומר, Cookstock חומרי גלם לבישול ואפייה

מתכון לעוגת גבינה עם טיפים שמלמדים בסדנאות

עוגת הגבינה הזו כל כך גבוהה, שאפילו לתמונה שלנו היא התקשתה להיכנס. אז מה הסוד לעוגת גבינה כל כך יציבה ויפה, שתמיד תמיד מצליחה? 4 הטיפים הקטנים והפשוטים האלה הם התורה כולה

רעות זומר | Cookstock חומרי גלם לבישול ואפייה | פורסם 18/05/23 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 79 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הרשת מלאה במתכונים לעוגות גבינה, אבל מה שהופך את העוגה הספציפית הזאת ליפה, גבוהה ויציבה (לא צונחת) זה הטיפים הבאים. תשננו אותם, ותקבלו עוגת גבינה שכולם מבקשים את המתכון שלה:

 

טיפ 1: הניחו בתחתית התנור תבנית מים ליצירת סביבה עשירה באדים, ואת העוגה תאפו על רשת התנור.

 

טיפ 2: היזהרו מהקצפת יתר! כשהחלבונים מגיעים למרקם של יוגורט חלק אבל גמיש מאוד - עוצרים את המיקסר.

 

טיפ 3: שמנו את התבנית בתרסיס שמן איכותי או חמאה. כך העוגה תעלה באופן אחיד (אחר כך היא יורדת לגודל המקורי שלה וזה בסדר).

 

טיפ 4 והכי הכי חשוב: עוגת גבינה אופים בחום סטטי (עליון ותחתון), בשום אופן לא בטורבו.

מרכיבים :

6 ביצים, מופרדות

500 גרם גבינה 9%

200 גרם שמנת חמוצה של פעם 27%

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

4 כפות קורנפלור

כפית תמצית וניל איכותית

קליפה מגוררת מחצי לימון

קורט מלח

2 כפות אבקת סוכר

1 כוס סוכר

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את החלמונים עם הגבינה, השמנת, הפודינג, הקורנפלור, תמצית הווניל, קליפת הלימון, המלח ואבקת הסוכר.

כל המתכונים לשבועות

מתכונים לעוגות גבינה

2 מקציפים במיקסר את החלבונים והסוכר לקצף לבן וחלק במרקם של יוגורט. שימו לב - השלב הזה הוא קריטי, עמדו ליד המיקסר והקפידו לעצור את פעולתו כשהחלבון עדיין לא נוקשה.

3 מקפלים את קצף החלבונים לתוך תערובת הגבינות ב-2-3 סבבים, ומעבירים לתבנית משומנת (ראו מיד הרחבה בעניין גודל התבנית).

4 מחממים את התנור, מניחים בתחתית תבנית עם מים רותחים ואופים את העוגה על רשת התנור. זמני האפייה וגם הטמפרטורה משתנים בהתאם לגודל תבנית על פי הפירוט הבא:

- לעוגה גבוהה בתבנית 20-22 ס"מ - אופים את העוגה ב-160 מעלות בין שעה ורבע לשעה וחצי.

- לעוגה בגובה בינוני בתבנית 24-26 ס"מ - אופים את העוגה ב-180 מעלות 50-60 דקות.

- לעוגה מלבנית נמוכה בתבנית 20/30 ס"מ - אופים את העוגה ב-180 מעלות כ-45 דקות.

עוגת גבינה של רעות זומר (צילום: רעות זומר, Cookstock חומרי גלם לבישול ואפייה)
עוגת גבינה של רעות זומר|צילום: רעות זומר, Cookstock חומרי גלם לבישול ואפייה

5 אחרי האפייה משאירים את העוגה להצטנן בתנור שעה, ואז מעבירים להמשך צינון במקרר ל-6 שעות לפחות. הופכים בזהירות על צלחת ומגישים.

המתכון באדיבות רעות זומר מ-Cookstock, חומרי גלם איכותיים לבישול ואפייה. 

** את העוגה אופים בתבנית לא קפיצית ולא מתפרקת, וכך אין צורך לחשוש מזליגה של הבלילה.

** בהיעדר תבנית טובה אפשר לאפות את העוגה בסיר ג'חנון.