עוגת גבינה פירורים אפויה
מעכשיו לא צריך להכריע בין עוגת גבינה פירורים לעוגת גבינה אפויה - העוגה הזאת היא שתיהן, וכאילו זה לא מספיק, היא אפילו לא דורשת הפרדת ביצים. רוצים עוד הפתעה? קבלו את עוגיות האוראו בבצק ובמלית
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתחתית בצק פריך + פירורים:
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
100 גרם (חצי כוס) סוכר
350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח
12 עוגיות אוראו, טחונות דק
רבע כוס חלב
לבלילת הגבינה:
600 גרם גבינה לבנה 9%
200 מ"ל שמנת חמוצה
5 ביצים
230 גרם (כוס ו-3 כפות) סוכר
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 כפות קורנפלור
8 עוגיות אוראו קצוצות גס
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות, סטטי.
2 מכינים בצק פריך: טוחנים במעבד מזון חמאה, סוכר, קמח, אוראו וחלב עד לקבלת פירורים דקים.
3 מעבירים חצי מהפירורים לתבנית עגולה בקוטר 24 מרופדת בנייר אפייה, מהדקים ומשטחים לתחתית אחידה. אופים כ-10 דקות, ומניחים לצינון. את שאר הפירורים שומרים בצד.
4 מורידים את חום התנור ל-165 מעלות (עדיין סטטי).
5 מכינים את הבלילה: מערבבים במיקסר עם וו הקצפה גבינה, שמנת חמוצה, ביצים וסוכר, עד לאיחוד. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וקורנפלור ומערבבים שוב לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
6 מוסיפים את עוגיות האוראו ומערבבים.
7 מוזגים את הבלילה על התחתית שאפינו. מעל הבלילה מפזרים את הפירורים ששמרנו בצד (אם הם התגבשו בינתיים לבצק אפשר לגרר אותו בפומפייה).
8 אופים את העוגה כ-45 דקות, ואם היא עדיין מעט נוזלית משאירים ל-15 דקות נוספות. העוגה צריכה להיות מעט רוטטת.
9 מצננים את העוגה ומכניסים להתייצבות במקרר למשך הלילה.
10 מחלצים מהתבנית, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
לבלוג של עדי - עדיקוש
** העוגה תישמר מכוסה במקרר כ-4 ימים.