לביבות פירה ומוצרלה הכי קלות להכנה
האירים קוראים למנה הזו לחם תפוחי אדמה ומגישים אותה על תקן לחמניות, אנחנו קופצים עליה כתחליף ללביבות הרגילות, שלחלקנו כבר התחילו לצאת מכל החורים. תסתכלו כמה שהן מגרות, ותגידו שלא תאמצו אותן לנצח
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
באירלנד מכנים את הלביבות האלו "לחם תפוחי אדמה אירי" ואוכלים אותן כמו לחמניות, עם מטבלים בצד, אבל אנחנו הרי בחנוכה, ואין יותר מתאים מהן כגיוון ללביבות הרגילות.
תהליך ההכנה שלהן מאוד פשוט ואינו כולל הרבה מרכיבים, והטעם מושלם. מה גם שאפשר להכין את הבלילה אפילו 3-4 שעות מראש ולשמור עד טיגון במקרר, או להכין את הלביבות עצמן מראש ואז לחמם בתנור, הן יישארו מעולות. אפשר לגוון בטעמים ולהוסיף לבצק עשבי תיבול, או אפילו קצת שום כתוש לארומה מושלמת. אפשר גם להכין כלביבה אחת ענקית.
מרכיבים :
ל-15-16 לביבות גדולות:
4-5 תפוחי אדמה בינוניים (כ-650 גרם), קלופים וחתוכים לקוביות
60 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1 כוס (140 גרם) קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
חצי כפית מלח
100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת (אפשר להמיר בכל גבינה אחרת שאוהבים)
אופן ההכנה:
1 מבשלים את תפוחי האדמה במים עד לריכוך (טיפ ממני: כשאני ממהרת ורוצה לזרז תהליכים אני מכסה את תפוחי האדמה בהרבה מאוד מים, מביאה לרתיחה ולא מנמיכה את האש, משאירה אותה גבוהה כל הזמן, ככה הם מתרככים ממש ממש מהר).
2 מסננים, מעבירים את תפוחי האדמה לקערה ומועכים לפירה. מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.
3 מוסיפים מלח, מוצרלה מגורדת, קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד לקבלת כדור בצק גדול.
4 מחממים מחבת רחבה ומשמנים בחמאה או בספריי שמן (למזעור נזקים).
5 יוצרים מהבצק 15-16 כדורים (מתקבל משקל של כ-65 גרם כל אחד).
6 מניחים על המחבת כדור ומועכים אותו בעזרת מרית עד שיהיה שטוח. מטגנים עד הזהבה משני הצדדים ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם כל הכדורים.
7 מגישים חם, אפשר עם מטבל יוגורט או גבינה.