צילום׃ עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako

סהרוני שקדים

עוגיות שקדים חמאתיות בגודל המושלם. יש שקדים טחונים בפנים, שקדים פרוסים ופריכים בחוץ וטעם ממכר, אז לא פלא שאי אפשר לעצור אחרי אחת

עדי קלינגהופר | אוכל טוב, mako | פורסם 12/10/23 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 124 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-25 סהרונים:

200 גרם חמאה

100 גרם אבקת סוכר

100 גרם שקדים טחונים

230 גרם (כוס ושני שליש) קמח לבן

רבע כפית אבקת אפייה

קורט מלח

לציפוי:

חלמון מהול בכף חלב

100 גרם שקדים פרוסים

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מניחים בקערת מיקסר את כל החומרים לבצק (חמאה, אבקת סוכר, שקדים טחונים, קמח, אבקת אפייה ומלח), מחברים וו גיטרה ומערבבים עד קבלת בצק אחיד וחלק.

2 עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור למשך שעה.

3 מחממים תנור ל-170 מעלות ומתחילים במלאכת עיצוב הסהרונים: מחלקים את הבצק ל-25 חתיכות, מכל חתיכה יוצרים נחש בצק ומעצבים בצורת חצי ירח.

4 מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים (העוגיות מתרחבות מעט במהלך האפייה).

5  מברישים כל עוגייה במעט חלמון עם חלב.

סהרוני שקדים לפני אפייה (צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako)
סהרוני שקדים לפני אפייה|צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako

6 מניחים את השקדים הפרוסים בצלחת רחבה, לוקחים בזהירות עוגייה ומניחים את הצד המוברש על השקדים הפרוסים כך שידבקו לבצק. אם יש צורך - מהדקים מעט עם הידיים.

7 חוזרים על הפעולה עם כל העוגיות, מניחים בחזרה על נייר האפייה מבלי לצופף את העוגיות, ומכניסים לאפייה כ- 15 דקות, עד שהן קצת מזהיבות.

סהרוני שקדים (צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako)
סהרוני שקדים|צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako

8 לאחר האפייה מפזרים בנדיבות אבקת סוכר ומניחים לצינון בצד כחצי שעה (אחרי חצי שעה של התייצבות ניתן לארוז בקופסא).

* את העוגיות שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

המתכון עלה לראשונה בספטמבר 2022