סהרוני שקדים
עוגיות שקדים חמאתיות בגודל המושלם. יש שקדים טחונים בפנים, שקדים פרוסים ופריכים בחוץ וטעם ממכר, אז לא פלא שאי אפשר לעצור אחרי אחת
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-25 סהרונים:
200 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם שקדים טחונים
230 גרם (כוס ושני שליש) קמח לבן
רבע כפית אבקת אפייה
קורט מלח
לציפוי:
חלמון מהול בכף חלב
100 גרם שקדים פרוסים
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מניחים בקערת מיקסר את כל החומרים לבצק (חמאה, אבקת סוכר, שקדים טחונים, קמח, אבקת אפייה ומלח), מחברים וו גיטרה ומערבבים עד קבלת בצק אחיד וחלק.
2 עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור למשך שעה.
3 מחממים תנור ל-170 מעלות ומתחילים במלאכת עיצוב הסהרונים: מחלקים את הבצק ל-25 חתיכות, מכל חתיכה יוצרים נחש בצק ומעצבים בצורת חצי ירח.
4 מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים (העוגיות מתרחבות מעט במהלך האפייה).
5 מברישים כל עוגייה במעט חלמון עם חלב.
6 מניחים את השקדים הפרוסים בצלחת רחבה, לוקחים בזהירות עוגייה ומניחים את הצד המוברש על השקדים הפרוסים כך שידבקו לבצק. אם יש צורך - מהדקים מעט עם הידיים.
7 חוזרים על הפעולה עם כל העוגיות, מניחים בחזרה על נייר האפייה מבלי לצופף את העוגיות, ומכניסים לאפייה כ- 15 דקות, עד שהן קצת מזהיבות.
8 לאחר האפייה מפזרים בנדיבות אבקת סוכר ומניחים לצינון בצד כחצי שעה (אחרי חצי שעה של התייצבות ניתן לארוז בקופסא).
* את העוגיות שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.
לבלוג של עדי - עדיקוש
המתכון עלה לראשונה בספטמבר 2022