צילום׃ יחסי ציבור
קניידלך
מתכון שאי אפשר לעבור את פסח בלעדיו לקניידלך אווריריים, רכים ונימוחים
שי-לי ליפא | 120 הקלאסיקות של שי-לי, הוצאת דיאלוג-הפצות
| פורסם 21/03/22
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (20 מנות):
כוס וחצי (360 מ"ל) מים מינרליים או מסוננים, רותחים
1 כף שמן קנולה
כוס ורבע (130 גרם) קמח מצה
1 כפית שטוחה מלח
2 ביצים גדולות (L)
אופן ההכנה:
1 מערבבים מים רותחים, שמן קנולה, קמח מצה ומלח בקערה. מצננים כ-10 דקות.
2 מוסיפים ביצים ומערבבים לעיסה חלקה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה להתייצבות.
3 מביאים לרתיחה מים בסיר. בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים כדורים בקוטר 1/2 3 ס"מ. מבשלים 7 קניידלך כ-5 דקות, עד שצפים ומבושלים היטב. מוציאים בכף מחוררת. חוזרים על הפעולה עם שאר התערובת (בכל פעם מבשלים כ-7 קניידלך).
4 שומרים בכלי אטום במקרר עד יומיים. לפני ההגשה מחממים במיקרוגל או בתוך המרק.
גיוונים:
לקניידלך ירוקים – מוסיפים 2 כפות גדושות ממרח פסטו ביחד עם הביצים.
לקניידלך אדומים - מוסיפים 2 כפות גדושות ממרח עגבניות מיובשות ביחד עם הביצים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!