טירמיסו ללא ביצים חיות
טירמיסו הוא במובנים רבים הקינוח המושלם: גם קרמי, גם עוגייתי, גם משלב טעם מתון אך נוכח של קפה שמשדרג כל ארוחה רטרואקטיבית. אז מה הבעיה? אין בעיה, כל עוד מכינים אותו ככה, בלי ביצים חיות
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית מלבנית 25*35:
300 מ"ל קפה אספרסו
2 חבילות בישקוטים
אבקת קקאו
לקרם מסקרפונה:
375 גרם גבינת מסקרפונה
500 מ"ל שמנת מתוקה
חצי כוס סוכר
1 כפית מחית וניל
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם קרם המסקרפונה: מקציפים במיקסר גבינת מסקרפונה, שמנת מתוקה, סוכר ומחית וניל עד לקבלת קציפה יציבה.
2 מוזגים את הקפה לקערה.
3 מרכיבים את הטירמיסו: מתחילים עם שכבת בישקוטים. טובלים בישקוטים קצרות בקפה ומסדרים בתבנית כך שתחתית התבנית תהיה מכוסה לחלוטין. יש לעבוד בזריזות כדי שהבישקוטים לא יתפרקו.
4 מעבירים מחצית מכמות הקרם לתבנית, על הבישקוטים, ומיישרים בעזרת פלטה קטנה או כף.
5 מסדרים שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בקפה ועליהם את יתרת הקרם. מיישרים.
6 מצננים את הטירמיסו המוכן במקרר לפחות 5 שעות (ועדיף ללילה שלם).
7 מפדרים באבקת קקאו ומגישים.
לבלוג של עדי - עדיקוש
והנה עוד מתכונים לראש השנה, כי זה עוד רגע וחצי
המון המון קינוחים לארוחת ראש השנה מחכים לכם כאן
** העוגה נשמרת במקרר במשך יומיים.