צילום׃ ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen
אורז פרסי ירוק
תראו מה זה, מתברר שה-תוספת לפסח לוקחת רק 10 דקות עבודה. אורז מפוצץ בירוקים - מלא עשבי תיבול וגם קצת אפונה וקצת פול ירוק - שהופך את השולחן ליפה יותר ואת הארוחה להרבה יותר טעימה
ענת אלישע | mako אוכל
| פורסם 21/03/23
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
2 כוסות אורז יסמין או בסמטי, שטוף היטב ומסונן)
שליש כוס שמן
כוס אפונה קפואה
כוס פול ירוק קפוא
חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ
חצי צרור שמיר, קצוץ
חצי צרור נענע, קצוץ
חצי צרור כוסברה, קצוץ
5 בצלים ירוקים, קצוצים
כפית מלח
כפית מחוקה כורכום
חצי כפית פלפל לבן או שחור
חצי כפית קינמון
3 וחצי עד 4 כוסות מים רותחים (תלוי בסוג האורז)
אופן ההכנה:
1 יוצקים את השמן לסיר רחב ומוסיפים את האורז. מטגנים תוך כדי ערבוב 7-8 דקות.
2 מוסיפים את האפונה, הפול והירק. משאירים 2 כפות של ירק קצוץ בצד.
למתכון המלא בבלוג של ענת אלישע
3 מוסיפים תבלינים ומערבבים היטב.
4 מוסיפים מים רותחים, מערבבים, מנמיכים להבה ומכסים את הסיר.
5 מבשלים כ-20 דקות ומכבים את האש.
6 מוסיפים לסיר את הירק הקצוץ ששמרנו בצד, מפזרים בעזרת מזלג ומכסים את הסיר לעוד 10 דקות.
7 אחרי שהאורז מצטנן מערבבים את הירק פנימה.