עוגת שיש וניל מייפל לפסח
חול המועד הוא לא סיבה לוותר על התענוג הזעיר והפלאי של הפסקת ארבע עם קפה ועוגה טובה - אם כבר אז ההפך הוא הנכון. ולקרן אגם יש את העוגה המושלמת למשימה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לתבנית אינגליש קייק סטנדרטית, לא חד פעמית:
2 ביצים גודל L
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן
שלושת רבעי כוס (150 גרם) שמן קנולה
חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים
כפית תמצית וניל
כוס (140 גרם) קמח תפוחי אדמה
חצי כוס (50 גרם) אבקת שקדים
כפית וחצי אבקת אפייה
4 כפות (40 גרם) אינסטנט פודינג וניל
רבע כוס (60 מ"ל) סירופ מייפל
כפית אבקת קקאו
אבקת סוכר, לקישוט
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
2 טורפים בקערה ביצים וסוכר לבן לתערובת תפוחה (אפשר במיקסר אבל לא חובה). מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף. מוסיפים מיץ תפוזים ותמצית וניל ומערבבים היטב.
3 מוסיפים קמח תפוחי אדמה, אבקת שקדים, אבקת אפייה ואינסטנט פודינג וניל ומערבבים היטב.
4 מעבירים שלושה רבעים מכמות הבלילה לתבנית.
5 מוסיפים לרבע הבלילה שנותרה בקערה מייפל וקקאו ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
6 שופכים את התערובת הכהה על הבלילה שבתבנית ומערבבים מעט בתנועות שיש.
7 אופים 40-45 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.
8 מקשטים באבקת סוכר וטורפים.
עוד עוגות של קרן אגם בגרסאות מותאמות לפסח
בתיאבון!