אוזני המן קלאסיות שנמסות בפה
חדשים בקטע של אפייה ביתית? אלה אוזני ההמן הראשונות שלכם? אל דאגה, עם המתכון של קרן אגם תוציאו תחת ידיכם מאפים ברמה של קונדיטוריה עילית. אופים ותיקים? גם לכם אנחנו ממליצים לא לוותר על המתכון הזה
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (35 אוזני המן):
3 כוסות (420 גרם) קמח לבן
100 גרם אבקת סוכר
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
200 גרם חמאה קרה
ביצה+חלמון
חצי כפית גרידת לימון
1-2 כפות חלב
למלית פרג:
170 גרם (כוס+שני שליש) פרג טחון טרי
כוס (240 מ"ל) חלב
85 גרם סוכר לבן
3 כפות (30 גרם) סולת
כף דבש
חצי כוס (50 גרם) אגוזי מלך גרוסים
אופן ההכנה:
1 מערבבים במעבד מזון עם להב פלדה קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים חמאה וממשיכים לעבד עד לקבלת פירורים.
2 מוסיפים ביצה, חלמון וגרידת לימון, ולבסוף כף חלב ואם יש צורך אז עוד אחת. מעבדים עד שנוצר כדור בצק.
3 עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעה.
4 מכינים מלית: בסיר קטן מחממים חלב וסוכר עד שהסוכר נמס. מוסיפים פרג, סולת ודבש ומערבבים. מסירים מהאש ומוסיפים אגוזים. מצננים לחלוטין.
5 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
>> המתכון עלה לראשונה בבלוג של קרן אגם. לפוסט המלא
6 מרדדים מחצית מכמות הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי חצי ס"מ.
7 קורצים עיגולים בעזרת קורצן בקוטר 8 ס"מ (אם אין, אפשר להשתמש בכוס פשוטה). מניחים במרכז כל עיגול כפית מלית.
8 סוגרים לצורת אוזן המן ומניחים על תבנית האפייה, במרווחים קטנים. חוזרים על הפעולות עם המחצית השנייה של הבצק.
9 כשכל האוזניים מוכנות מכניסים לתנור ואופים 12-15 דקות, עד שהן משחימות מעט.
*המתכון פורסם לראשונה ב-01/03/22