צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

אוזני המן קלאסיות שנמסות בפה

חדשים בקטע של אפייה ביתית? אלה אוזני ההמן הראשונות שלכם? אל דאגה, עם המתכון של קרן אגם תוציאו תחת ידיכם מאפים ברמה של קונדיטוריה עילית. אופים ותיקים? גם לכם אנחנו ממליצים לא לוותר על המתכון הזה

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 28/02/23 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 828 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (35 אוזני המן):

3 כוסות (420 גרם) קמח לבן

100 גרם אבקת סוכר

1 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

200 גרם חמאה קרה

ביצה+חלמון

חצי כפית גרידת לימון

1-2 כפות חלב

למלית פרג:

170 גרם (כוס+שני שליש) פרג טחון טרי

כוס (240 מ"ל) חלב

85 גרם סוכר לבן

3 כפות (30 גרם) סולת

כף דבש

חצי כוס (50 גרם) אגוזי מלך גרוסים

אופן ההכנה:

1 מערבבים במעבד מזון עם להב פלדה קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים חמאה וממשיכים לעבד עד לקבלת פירורים.

>> עוד מתכונים לאוזני המן

>> רעיונות למשלוחי מנות

>> כל המתכונים לפורים

אוזני המן של קרן אגם (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
אוזני המן של קרן אגם|צילום: קרן אגם, mako אוכל

2 מוסיפים ביצה, חלמון וגרידת לימון, ולבסוף כף חלב ואם יש צורך אז עוד אחת. מעבדים עד שנוצר כדור בצק.

3 עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעה.

4 מכינים מלית: בסיר קטן מחממים חלב וסוכר עד שהסוכר נמס. מוסיפים פרג, סולת ודבש ומערבבים. מסירים מהאש ומוסיפים אגוזים. מצננים לחלוטין.

5 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

אוזני המן של קרם אגם (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
כל אחת אוזן!|צילום: קרן אגם, mako אוכל
אוזני המן קלאסיות של קרם אגם (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוד לא אכלנו די|צילום: קרן אגם, mako אוכל

>> המתכון עלה לראשונה בבלוג של קרן אגם. לפוסט המלא

>> לסדנאות של קרן אגם

6 מרדדים מחצית מכמות הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי חצי ס"מ.

7 קורצים עיגולים בעזרת קורצן בקוטר 8 ס"מ (אם אין, אפשר להשתמש בכוס פשוטה). מניחים במרכז כל עיגול כפית מלית.

8 סוגרים לצורת אוזן המן ומניחים על תבנית האפייה, במרווחים קטנים. חוזרים על הפעולות עם המחצית השנייה של הבצק.

9 כשכל האוזניים מוכנות מכניסים לתנור ואופים 12-15 דקות, עד שהן משחימות מעט.

*המתכון פורסם לראשונה ב-01/03/22