אוזני המן במילוי טופי קרמל
השנה אנחנו מקדישים את עצמנו לאוזני המן שלא רק שהבצק שלהן חלומי - גם המילוי הוא משהו לא מהעולם הזה. על הדרך, בואו ללמוד איך מכינים טופי קרמל פגזי בבית (ואחר כך מוסיפים לו אגוזים)
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
420 גרם (3 כוסות) קמח
200 גרם חמאה רכה
120 גרם (כוס) אבקת סוכר
1 ביצה
1 חלמון
כפית תמצית וניל
כפית אבקת אפייה
קורט מלח
למלית:
כוס סוכר
שלושת רבעי כוס שמנת מתוקה
כוס אגוזי לוז קלויים, קצוצים
כוס אגוזי מלך קלויים, קצוצים
אופן ההכנה:
1 מכינים בצק: מערבבים את כל המרכיבים במיקסר עם וו גיטרה ומערבלים רק עד שנוצר בצק רך ואחיד.
2 מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה לעובי חצי ס"מ (אין צורך לקמח) ומעבירים למקרר לשעה.
>> כל המתכונים הכי טובים לאוזני המן
3 בינתיים מכינים את המלית: ממיסים את הסוכר לקרמל במחבת עמוקה וכבדה על אש בינונית-גבוהה, עד לקבלת צבע ענברי (לא מערבבים). במקביל מחממים בסיר קטן את השמנת המתוקה לסף רתיחה.
4 מוסיפים את השמנת לקרמל בזהירות רבה (התערובת תרתח בפראות), מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 5 דקות תוך כדי ערבוב, עד שמתקבל טופי חלק ללא גושים. מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב. מצננים.
5 מרכיבים את אוזני ההמן: קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 7-8 ס"מ. מניחים כפית מהמלית במרכז (לא יותר, כי אז אוזני ההמן ייפתחו) וסוגרים לצורת אוזני המן הדוקה. מעבירים למקפיא לשעה (אחרת הצורה לא תישמר).
6 מחממים תנור ל-175 מעלות (לא טורבו) ואופים עד הזהבה, 12-15 דקות. מצננים לגמרי.
>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
** אפשר לוותר על האגוזים במילוי.
** אוזני ההמן יישמרו בקופסה אטומה עד 3 ימים.