צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

עוגת מצות של עדיקוש

זוכרים את עוגת המצות בטעם מרגרינה, שהיינו אוכלים אצל הסבים והסבתות שלנו כילדים ומבקשים עוד? אז היא תישאר בגדר זיכרון מתוק, ותחתיה נכין את עוגת המצות השוקולדית המטריפה של עדי קלינגהופר

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 14/04/22 
  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 118 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-16 מנות:

20 מצות

2 כוסות חלב, לטבילה

לקרם שוקולד:

500 גרם שוקולד מריר

50 גרם חמאה

350 מ"ל שמנת מתוקה

לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר

100 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

מתכונים לפסח

1 הקרם: ממיסים במיקרו את השוקולד המריר עם החמאה והשמנת המתוקה. בכל 30 שניות עוצרים ומערבבים, עד להמסה מלאה. מעבירים למקרר לשעתיים.

2 מוציאים מהמקרר, מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.

3 מוזגים את החלב לתבנית רחבה, מרפדים צלחת הגשה גדולה בנייר אפייה ומתחילים להרכיב את העוגה.

עוגת מצות - קובייה (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
קובייה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

4 טובלים את המצות בחלב בזו אחר זו ומניחים בערמה. מניחים מצה אחת על נייר האפייה ועליה מניחים כף גדושה מקרם השוקולד. משטחים בעזרת גב של כף או פלטה קטנה. מכסים במצה נוספת.

5 מורחים על המצה שלמעלה כך גדושה של קרם, מכסים בעוד מצה וממשיכים כך עד שמסיימים בשכבה של קרם. בקרם שנותר מצפים את הצדדים של העוגה, כך שנקבל מעטפת של קרם חלק. מכניסים לקירור של 4 שעות או לילה.

6 מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרו את השוקולד עם השמנת המתוקה בפולסים של 30 שניות. מערבבים לקבלת קרם אחיד וחלק, ומעבירים למקרר לשעה.

7 מוציאים מהמקרר את העוגה שהספיקה להתייצב. מניחים בחלק העליון 3 כפות מהציפוי ומשטחים עם גב של כף.

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

כאן יש המון קינוחים שווים לפסח

וקינוחים פרווה לפסח

עוגת מצות שלמה (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
אל דאגה, השארנו לכם קצת|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

** אפשר לקשט בסוכריות צבעוניות או קוקוס טחון.

** העוגה נשמרת במקרר במשך כ-3 ימים.