מתכון בסיסי לחרוסת

אין פסח בלי חרוסת, וחלקנו עדיין לא סגורים איך מכינים את המנה המשונה שתמיד זוכה להתנפלות בליל הסדר. שואלים את עצמכם מהי חרוסת בסיסית - של הספרדים או של האשכנזים? לא צריך להחליט, יש לכם כאן גם וגם

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 08/04/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעשר דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לחרוסת ספרדית:

300 גרם סילאן (עדיף 100% מג׳הול)

חצי כוס שקדים טחונים/קצוצים דק

חצי כוס אגוזים טחונים/קצוצים דק

רבע כוס של שומשום (לא חייבים למי שאוהב)

רבע כפית קינמון טחון

לחרוסת אשכנזית:

3 תפוחים ירוקים

חצי כוס צימוקים

חצי כוס אגוזי מלך

חצי כוס יין אדום מתוק

כפית קינמון

כף מייפל (לא חובה)

אופן ההכנה:

כל המתכונים לפסח

חרוסת ספרדית (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
חרוסת ספרדית|צילום: יעל קצב, mako אוכל

1 להכנת החרוסת הספרדית:  מערבבים יחד את כל המרכיבים בסיר למשך2-3 דקות על להבה נמוכה (אפשר להוסיף חצי כוס מים חמים פנימה ולערבב אם רוצים את מרקם מעט יותר דליל).

2 מצננים ומעבירים לצנצנת. 

החרוסת האשכנזית (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
החרוסת האשכנזית|צילום: יעל קצב, mako אוכל

3 להכנת החרוסת האשכנזית: מקלפים את התפוחים ומוציאים מהם את הליבה. 

4 מעבירים את התפוחים המקולפים ביחד עם כל שאר המצרכים למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מרקם יחסית חלק. טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך, ומעבירים לצנצנת.

חרוסת בגרסה ספרדית ואשכנזית (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
חרוסת בגרסה ספרדית ואשכנזית|צילום: יעל קצב, mako אוכל

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

בתיאבון וחג שמח!