צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת דבש תפוחים חגיגית

היא טעימה, היא חגיגית והיא הכי ראש השנה שיש. קרן אגם מצילה אותנו, כרגיל, עם עוגת תפוחים עם טעם דבש עדין - בול לארוחת ראש השנה (ברור שיש גם גרסת פרווה)

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 26/08/21 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 95 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית עגולה קוטר 24 ס"מ:

180 גרם חמאה רכה

חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן

3 ביצים גודל L

חצי כוס (180 גרם) דבש

כפית תמצית וניל

2 כפיות (10 גרם) אבקת אפייה

כוס וחצי (210 גרם) קמח לבן

חצי כפית (2 וחצי גרם) אבקת סודה לשתייה

גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה

4 תפוחים מזן גרני סמית, קלופים, חצויים ומגולענים

לפיזור:

כף (20 גרם) דבש

2 כפות (20 גרם) סוכר חום בהיר

חופן (15-20 גרם) שקדים פרוסים

אבקת סוכר, להגשה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה.

2 מקציפים במיקסר במהירות גבוהה חמאה וסוכר למשך 3-4 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

מתכונים לראש השנה

עוד קינוחים לראש השנה

מתכון לעוגת דבש קלאסית

3 מוסיפים את הביצים (בשלמותן) תוך כדי הקצפה וממשיכים להקציף 2-3 דקות נוספות.

4 מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים דבש, תמצית וניל, אבקת אפייה, קמח ואבקת סודה לשתייה. לבסוף מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

5 מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים בעזרת פלטה או גב כף.

6 פורסים את חצאי התפוחים לפרוסות דקות אבל לא עד הסוף, כך שהן יישארו מחוברות ותתקבל מעין מניפה.

7 מסדרים את מניפות התפוחים בעיגול סביב שולי התבנית.

8 מפזרים על התפוחים דבש, סוכר חום ושקדים פרוסים.

9 אופים 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

10 מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

>> לבלוג של קרן אגם

** לגרסה פרווה ממירים את החמאה בשני שליש כוס שמן קנולה ואת השמנת החמוצה במיץ תפוזים, קרם קוקוס או שמנת פרווה.