עוגת סולת תפוזים
מתכון מנצח לעוגת סולת תפוזים וקוקוס בציפוי סירופ דבש-לימון בחמש דקות עבודה. היא יוצאת כל כך נימוחה וטעימה שתתקשו להפסיק ליישר אותה. רוצים עוד בונוס משמעותי? היא פרווה
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
3 ביצים
כוס סוכר
שלושת רבעי כוס שמן
כוס תפוזים
טיפה מתמצית וניל איכותית
שלושת רבעי כוס קמח
2 שקיות אבקת אפיה
כוס סולת
כוס קוקוס טחון
לסירופ:
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
מיץ מחצי לימון
כף דבש
אופן ההכנה:
1 טורפים את הביצים, הסוכר, השמן, התפוזים ותמצית הווניל עד לקבלת בועות מעט אווריריות.
2 מוסיפים לקערה את היבשים: קמח, אבקת אפייה, סולת וקוקוס טחון ומערבבים עד לאיחוד.
3 משמנים תבנית עגולה בקוטר 24/26 ס"מ ויוצקים לתוכה את תערובת העוגה שהכנו.
4 מכניסים לתנור שחומם מראש על 175 מעלות למשך 25-30 דקות עד שמנענעים טיפה את התבנית והעוגה יציבה ולא רועדת.
5 בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ: מחממים בסיר מים, סוכר, לימון ודבש, מערבבים במשך כשתי דקות ומצננים.
6 כשהעוגה יוצאת מהתנור, מוזגים מעליה את הסירופ שבינתיים התקרר.
יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.
בתיאבון!