עוגת גבינה סטייל ניו יורק
הניו יורק צ'יז קייק הזאת לא רק יפהפייה וטעימה, היא גם הרבה פחות מסובכת להכנה ממה שאתם מדמיינים. יש בה שוקולד לבן, שמנת ומסקרפונה ומלמעלה ציפוי שמנת חמוצה. החלק הכי קשה זה לחכות שתתייצב לילה במקרר
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהלילה שלם
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתחתית:
150 גרם עוגיות חמאה
75 גרם חמאה מומסת
לעוגה:
3 חבילות גבינת שמנת (675 גרם)
250 גרם גבינת מסקרפונה
חצי כוס סוכר
100 גרם שוקולד לבן
רבע כוס שמנת מתוקה
4 ביצים
לציפוי:
200 מ"ל שמנת חמוצה
3 כפות סוכר
אופן ההכנה:
1 מכינים את התחתית: מרסקים במעבד מזון עוגיות חמאה. מוסיפים לפירורים מומסת ומערבבים עד לקבלת מרקם מעט רטוב, כך שכל העוגיות יתאחדו עם החמאה.
2 עוטפים רינג בקוטר 22 ס"מ (או תבנית מתפרקת) עם נייר אפייה ומתחתיו נייר אלומיניום, ומהדקים היטב כך שהבלילה לא תברח במהלך האפייה.
3 משמנים את התבנית היטב עם חמאה רכה, מעבירים את פירורי העוגיות לתחתית ומהדקים היטב לשכבה אחידה.
4 מכינים את בלילת הגבינה: ממיסים שמנת מתוקה ושוקולד לבן ומצננים בצד.
5 מערבבים בקערה גדולה את הגבינות, סוכר וביצים, עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
6 מחממים תנור ל-130 מעלות.
7 מוסיפים באיטיות את השוקולד המומס ומערבבים תוך כדי. כשהבלילה אחידה מעבירים אותה לרינג עם מעל תחתית פירורי העוגיות. אופים את העוגה כשעה וחצי או עד שהשוליים יציבים והמרכז רוטט מעט. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים חצי שעה.
8 אחרי צינון של חצי שעה, מחממים את התנור ל-150 מעלות.
9 מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה קטנה שמנת חמוצה עם סוכר, מצפים בעזרת כף או פלטה את פני העוגה האפויה , ומחזירים לאפייה בתנור לייצוב הציפוי כעשר דקות. מוציאים את העוגה מהתנור ומקררים לילה שלם.
10 מחלצים בעדינות על ידי העברת פלטה קטנה מסביב לרינג , מניחים על צלחת הגשה והעוגה מוכנה.
לבלוג של עדי - עדיקוש
בתיאבון!