צילום׃ אנטולי מיכאלו, mako אוכל

טבחת אל סאלק

הסיפור של מייה שם על הטבחה שהכינה למחבלים בשבי הזכיר לנו כמה כוח יכול להיות בטבחה טובה, ושלח אותנו להכין בעצמנו טבחת אל סאלק: תבשיל של בשר בקר, שעועית לבנה ועלי מנגולד. סיר קוסקוס ליד ואתם מסודרים

בנדטו דואני | mako אוכל | פורסם 31/12/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 102 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

חבילת עלי מנגולד

חצי כוס שמן

2 בצלים גדולים

כפית פלפל שחור

כפית מלח

חצי כפית כורכום

מים

קילו בשר לבישול ארוך

2 חתיכות עצמות עגל

3-4 תפוחי אדמה בגודל בינוני

3 שיני שום

כוס שעועית לבנה (אחרי השריה של לילה שלם)

אופן ההכנה:

1 שוטפים את עלי המנגולד ומפרידים אותם מהגבעולים הלבנים.

2 קוצצים את העלים ומאדים במחבת עם 2-3 כפות שמן עד שנפח העלים מצטמצם והם משחירים.

3 קוצצים את הבצל ומטגנים ביתרת השמן עד להזהבה. מוסיפים את עלי המנגולד וממשיכים לטגן עוד כ-5 דקות.

4 מוסיפים את התבלינים וכוס מים.

5 מוסיפים את הבשר, העצמות, תפוחי האדמה, השום והשעועית ומכסים במים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה ומנמיכים את הלהבה לבינונית.

6 מבשלים שעתיים, עד לריכוך הבשר וצמצום הנוזלים. מגישים עם מנת קוסקוס וצלחת ירקות פריכים (גזר, גמבה, פלפל חריף וקולרבי) בתיבול של מלח ולימון.

חסר לכם משהו? זה המתכון של אבי ביטון לקוקלות

** המתכון פורסם לראשונה בספטמבר 2016