צילום׃ דן לב, גד, מחלבות גד

סלט שוק עם גרנולה מלוחה וכדור מוצרלה

סלט קיץ רענן של ירקות חתוכים גס, גבינת מוצרלה רכה קרועה בחופשיות וגרנולה מלוחה מתובלת בזעתר

שי לי ליפא | באדיבות מחלבות גד | פורסם 16/05/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לגרנולה מלוחה:

1 כף שמן זית
1 כוס שיבולת שועל שלמה
¼ כוס צנוברים
¼ כוס גרעיני חמנייה
¼ כוס גרעיני דלעת
2 כפות שומשום
1 כף תבלין זעתר
1 כפית סומק
¼ כפית מלח

לסלט:

4 עגבניות בינוניות בשלות, חתוכות ל-8 פלחים.
4 מלפפונים בינוניים, חתוכים לטבעות עבות בקליפתם
1 קולרבי גדול, חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
2 גבעולי בצל ירוק (החלק הלבן והירוק), חתוכים בעובי 2 ס"מ כדור מוצרלה (ניתן להשיג במעדניה)
4 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מכינים את הגרנולה: מחממים מחבת גדולה עם ציפוי מונע הידבקות על להבה בינונית. מוסיפים את חומרי הגרנולה ומטגנים 3-4 דקות, תוך כדי בחישה מתמדת עד שהגרנולה זהובה קלות (נזהרים שלא תישרף). מצננים היטב.

2 שומרים בצנצנת אטומה מחוץ למקרר עד שבועיים.

3 מכינים את הסלט ומגישים: מסדרים עגבניות, מלפפונים, קולרבי ובצל ירוק בצלחת הגשה. מסננים את כדור המוצרלה, קורעים ממנו פיסות גדולות ומניחים על הסלט.

4 יוצקים מעל שמן זית ומיץ לימון ומתבלים במלח ופלפל. מפזרים מחצית מכמות הגרנולה המלוחה ומגישים מיד.