שבקייה
עוגיות מרוקאיות מטוגנות פריכות, טבולות בסירופ מתוק וסמיך ומצופות בשומשום. ובעניין שאלת השאלות - איך מכינים את הצורה של השבקייה? - פירטנו לכם את הדרך המסובכת, אבל לטובת הכלל נתנו גם אחת פשוטה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
את המתכון הזה לשבקייה קיבלנו מאבי לוי קצת לפני ראש השנה 2012. מאז עברו הרבה מים בנהר הישראלי, והשבקייה הייתה ונותרה סמל לשמחה וחגיגה. השנה, לכבוד חג שני של פסח וחגיגות המימונה שבאות בעקבותיו, ביקשנו מיעל קצב שלנו להכין את המתכון, לעדכן ולחדד אותו איפה שצריך, וגם לצלם סרטון - כדי שהכל יהיה ברור (כן, גם הקליעה). בקיצור, אם פעם הייתה לכם סיבה לא להכין שבקייה במוצאי פסח, היום זה כבר בגדר חובה (לא במקום מופלטה, מה פתאום. בנוסף).
מרכיבים :
לעוגיות:
1 קילו קמח
2 עד 2 ורבע כוסות מים
1 כוס שמן
1 כפית חומץ
1 כפית מלח
שמן לטיגון עמוק
לסירופ הסוכר:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
חצי כפית ג'ינג'ר, קצוץ דק (לא חובה, רק אם אוהבים)
2 פלחי לימון
לציפוי:
200 גרם שומשום
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הקמח, המים, השמן, החומץ והמלח, ולשים לבצק אחיד וחלק (מומלץ ביד).
2 מכסים את הקערה ונותנים לבצק לנוח למשך שעה-שעה וחצי בטמפרטורת חדר.
3 מחממים שמן לטיגון עמוק.
4 מכינים עוגיות ומטגנים: מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ, ומכינים צורת שבקייה באחת משתי דרכים (הכל בסרטון): 1. השיטה הקלה - חותכים את הבצק לרצועות ארוכות ואז מסובבים אותן סביב עצמן בשמן הרותח, 2. למקצוענים: חותכים את הבצק למלבנים של בערך 15*10 ס"מ (המידות לא קריטיות). חורצים פסים (כמעט עד הסוף) עם גלגלת משוננת. מקפלים את המלבן לרוחב ומהדקים את הקצוות. משחילים את קצה המלבן בתוך עצמו אל החריץ ומהדקים את הקצוות. חוזרים על פעולה ההשחלה שוב עד שמקבלים סוג של צמה.




5 מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה, תוך שהופכים את הבצק שוב ושוב כדי לעזור לו לקבל את צורתו.
6 מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומצננים מעט. בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה את המים, הסוכר, הג'ינג'ר (אם רוצים) והלימון. מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה 3-4 דקות, עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ סוכר.
7 טובלים את העוגיות בסירופ ומצפים בשומשום.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
המתכון עלה כאן לראשונה באוגוסט 2012