צילום׃ יעל קצב, אוכל טוב, mako

סופגניות אשל שתמיד מצליחות

אם אנחנו לא קונים השנה סופגניות, אלא בוחרים להכין סופגניות בבית - אז רק את אלה: בלילה שמתקתקים בשלוש דקות, טיגון של ארבע דקות וטעם של סופגניות ביתיות הכי טעימות שיש. רוצים ריבה או שוקולד מעל? בכיף

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 23/11/21 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 133 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

2 וחצי כוסות קמח תופח

3 כפות סוכר

רבע כפית מלח

2 גביעי אשל

חצי כפית תמצית וניל

מעט גרידת תפוז\לימון

לטיגון:

1 ליטר שמן

להגשה:

אבקת סוכר

ריבה/שוקולד/ריבת חלב

סוכריות/אגוזים קצוצים

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את כל המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה (אם יש מעט גושים - זה בסדר).

>> מתכונים לחנוכה

>> מתכונים ללביבות

>> מתכונים לסופגניות

ככה הבלילה נראית (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
ככה הבלילה נראית|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

2 מחממים סיר עם שמן ומחכים שהשמן יהיה חם (שימו לב שהשמן לא חם מידי, אחרת הסופגניות יהיו מוכנות רק מבחוץ). יוצרים בעזרת שתי כפות עיגולים ומכניסים אותם לטיגון בערך 2 דקות לכל צד (לרוב הסופגניות מתהפכות לבד. אם הן לא מתהפכות, אפשר לעזור להן בעזרת מזלג).

לטגן 2 דקות מכל צד (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
לטגן 2 דקות מכל צד|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

3 מעבירים את הסופגניות המוכנות לצלחת מרופדת בנייר סופג, וממשיכים עד לסיום הבלילה.

4 אחרי צינון קל, מומלץ לטבול אותן בציפויים שאתם אוהבים או לפזר מעט אבקת סוכר מעליהן.

כיפיות עם אבקת סוכר (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
כיפיות עם אבקת סוכר|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako
פשוט תבחרו ציפוי שאתם אוהבים ותעופו עליו (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
פשוט תבחרו ציפוי שאתם אוהבים ותעופו עליו|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

* אופציה לציפוי: חבילת שוקולד חלב/מריר מומסת+2 כפות שמנת מתוקה. 

יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים