צילום׃ עודד קרני
המצה בריי של פסקל
מתכון נפלא לארוחת בוקר פסחית: מנה קלה ומהירה מפתיתי מצה וביצים
פסקל פרץ-רובין | האתר הקולינרי של פסקל
| פורסם 10/03/22
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (1 מנות):
מצה וחצי
1 ביצה
2 כפות מים או חלב
מעט מלח
שמן או תרסיס שמן
אופן ההכנה:
1 מפוררים בקערה רחבה את המצות לפתיתים קטנים.
2 יוצקים מעט מים ושופכים מיד.
3 טורפים את הביצה עם המים בקערה. מוסיפים את פתיתי המצה, ממליחים ומערבבים היטב.
4 מחממים את השמן במחבת, יוצקים את התערובת ומטגנים משני המצדדים.
5 מגישים חם.
טיפ:
במקום חביתה אחת אפשר להכין לביבות קטנות. אפשר לבחוש את התערובת תוך כדי טיגון. מתקבלים פתיתים פריכים.