אלפחורס כשרות לפסח
כל כך אנחנו אוהבים עוגיות אלפחורס, שהמחשבה לוותר עליהן בפסח גרמה לנו לעצב אמיתי. אז מזל שיש לנו את עדיקוש, שפיצחה לנו את המתכון הכשלפי המושלם לאלפחורס בדיוק כמו שאנחנו אוהבים
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (25 עוגיות):
80 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 ביצים
תמצית וניל
360 גרם קורנפלור
260 גרם קמח תפוח אדמה
5 גרם אבקת אפייה
קורט מלח
למילוי וציפוי:
צנצנת ריבת חלב
קוקוס טחון לקישוט
אופן ההכנה:
1 מקרימים במיקסר עם וו גיטרה אבקת סוכר וחמאה. מוסיפים את הביצים והווניל וממשיכים בפעילות המיקסר עד שהחומרים מתאחדים.
2 מוסיפים קורנפלור, קמח תפוחי אדמה ואבקת אפייה וממשיכים בערבוב רק עד לקבלת בצק אחיד חלק ומעט דביק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר בין חצי שעה לשעה.
3 מחממים תנור ל-160 מעלות, מצב סטטי.
4 מקמחים את משטח העבודה בקמח תפוחי אדמה ומרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ.
5 קורצים עיגולים בקוטר 4 ס"מ ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
6 אופים את העוגיות כ-10 דקות (הן אמורות להישאר לבנות), ומצננים. אחרי צינון מוחלט משחררים את העוגיות מנייר האפייה.
7 מעבירים ריבת חלב לשקית זילוף ומזלפים על מחצית מהעוגיות. מכסים במחצית השנייה, לצורת סנדוויץ'.
8 מגלגלים את העוגיות בקוקוס טחון ושומרים במקרר.
לבלוג של עדי - עדיקוש