סופגניות אפויות אווריריות ורכות
סופגניות אפויות מתקשרות אצלנו הרבה פעמים ליציקות בטון עם לב של ריבה, ולא סתם יצא להן שם כזה, בדרך כלל הן באמת כאלה. אז שימו לב - לא במתכון של עדיקוש! לא נכחיש, זה עדיין לא כמו מטוגן, אבל זה בהחלט בדרך
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (15 מנות):
לבצק סופגניות:
500 גרם קמח לבן או קמח כוסמין לבן
25 גרם שמרים טריים
חצי כוס סוכר
כוס חלב או מים (240 מ"ל)
40 גרם חמאה רכה
2 ביצים L
כפית תמצית וניל
כפית מלח
להברשה:
60 גרם חמאה מומסת
לקישוט:
אבקת סוכר
למילוי:
צנצנת ריבה אדומה
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר, מחברים וו לישה ומפעילים את המיקסר.
2 מחממים במיקרוגל את החלב עם החמאה רק עד שהחלב פושר. מוזגים את החלב והחמאה בזרם דק לקערת המיקסר.
3 מוסיפים תוך כדי לישה את הביצים, הווניל ולבסוף את המלח.
4 ממשיכים בלישה של הבצק לפחות חמש דקות נוספות עד לקבלת בצק חלק, אך נוזלי ודביק (לא להיבהל מהבצק הדביק, זה מה שיבטיח לנו סופגניות קלילות ואווריריות).
5 מעבירים את הבצק לקערה משומנת (אפשר בעזרת ידיים משומנות או מקומחות) ומכסים בניילון נצמד. משאירים לתפיחה של שעה בטמפרטורת החדר ואז לעוד שעה (או לילה) במקרר.
6 מוציאים את האוויר מהבצק ומעבירים למשטח עבודה מקומח.
7 משמנים או מקמחים ידיים, מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 60 גרם ומגלגלים לכדורים. מסדרים את הכדורים בצמידות בתבנית כשהתפר בצד התחתון.
8 מכסים ומשאירים להתפחה כשעה, עד הכפלת הנפח.
9 מברישים את כדורי הבצק בחמאה מומסת.
10 מחממים תנור ל-170 מעלות, חום עליון תחתון.
11 אופים את הסופגניות כ-20 דקות או עד הזהבה, מוציאים ומברישים בחמאה מומסת. מניחים בצד ל-20 דקות.
12 יוצרים חור בראשי הסופגניות האפויות בעזרת סכין, מזריקים ריבה ומפזרים אבקת סוכר.
לבלוג של עדי - עדיקוש
** הסופגניות האפויות כמובן הכי טעימות ביום ההכנה, אבל אפשר לשמור אותן בקופסה אטומה ליום למחרת.