סופגניות אפויות במילוי תפוחי עץ
מתכון של אהרוני לסופגניות אפויות עם מעט בצק והרבה מילוי (בואו, הכל יחסי בחיים). ומה בפנים? חצאי תפוחים חמצמצים שבושלו בסירופ סוכר ולימון
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
לבצק:
חצי קילו קמח, מנופה
1 כף שטוחה שמרים יבשים
80 מ"ל (שליש כוס) חלב
6 ביצים
חצי כפית מלח
50 גרם סוכר
200 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות קטנות
למילוי:
4 תפוחים גרני סמית, קלופים, מנוקים וחצויים לאורכם
שלושת רבעי כוס סוכר
מיץ מלימון אחד
50 גרם חמאה
4 כוסות מים רותחים
לסירופ:
כוס מים
כוס סוכר
אופן ההכנה:
1 לשים במיקסר את כל חומרי הבצק מלבד החמאה, עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
2 מוסיפים את קוביות החמאה לבצק בהדרגה ותוך כדי עבודת המכשיר, עד שהן נבלעות לגמרי בתערובת.
3 לשים לאט כ-5 דקות רצופות. הבצק צריך להיות חלק, רך מאוד, גמיש ודביק מעט.
4 מעבירים את הבצק לקערה גדולה ועמוקה. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חשוך וקריר לתפוח כשעה חצי.
5 בסיר קטן מניחים את חצאי התפוחים עם שאר חומרי המילוי, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה כ-10 דקות.
6 מסירים את המכסה ומבשלים על להבה גבוהה שתי דקות נוספות. מסננים ומצננים היטב.
7 מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כחצי ס"מ, וקורצים 16 עיגולים בקוטר של 8 ס"מ כל אחד.
8 מניחים במרכזם של 8 עיגולים חצי תפוח מבושל. מניחים על כל עיגול בצק עם תפוח עיגול בצק נוסף ומהדקים סביב סביב היטב.
9 מעבירים לתבנית אפייה ומניחים לתפיחה של חצי שעה עד שעה.
10 מחממים תנור ל-180מעלות.
11 אופים את הסופגניות 30-20 דקות, עד שפניהן שחומים.
12 בינתים מכינים סירופ סוכר: מבשלים כוס מים וכוס סוכר עד שמתחיל להסמיך.
13 מברישים את הסופגניות החמות בסירופ סוכר, מפזרים סוכר ומגישים.
המתכון פורסם לראשונה בשנת 2008, בתוכנית "אהרוני מבשל לחברים".