סופגניות אפויות במילוי תפוחי עץ

מתכון של אהרוני לסופגניות אפויות עם מעט בצק והרבה מילוי (בואו, הכל יחסי בחיים). ומה בפנים? חצאי תפוחים חמצמצים שבושלו בסירופ סוכר ולימון

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 22/12/22 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 104 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לבצק:

חצי קילו קמח, מנופה

1 כף שטוחה שמרים יבשים

80 מ"ל (שליש כוס) חלב

6 ביצים

חצי כפית מלח

50 גרם סוכר

200 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות קטנות

למילוי:

4 תפוחים גרני סמית, קלופים, מנוקים וחצויים לאורכם

שלושת רבעי כוס סוכר

מיץ מלימון אחד

50 גרם חמאה

4 כוסות מים רותחים

לסירופ:

כוס מים

כוס סוכר

אופן ההכנה:

1 לשים במיקסר את כל חומרי הבצק מלבד החמאה, עד לקבלת בצק חלק ואחיד.

כל המתכונים לחנוכה

2 מוסיפים את קוביות החמאה לבצק בהדרגה ותוך כדי עבודת המכשיר, עד שהן נבלעות לגמרי בתערובת.

3 לשים לאט כ-5 דקות רצופות. הבצק צריך להיות חלק, רך מאוד, גמיש ודביק מעט.

4 מעבירים את הבצק לקערה גדולה ועמוקה. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חשוך וקריר לתפוח כשעה חצי.

5 בסיר קטן מניחים את חצאי התפוחים עם שאר חומרי המילוי, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה כ-10 דקות.

6 מסירים את המכסה ומבשלים על להבה גבוהה שתי דקות נוספות. מסננים ומצננים היטב.

7 מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כחצי ס"מ, וקורצים 16 עיגולים בקוטר של 8 ס"מ כל אחד.

8 מניחים במרכזם של 8 עיגולים חצי תפוח מבושל. מניחים על כל עיגול בצק עם תפוח עיגול בצק נוסף ומהדקים סביב סביב היטב.

9 מעבירים לתבנית אפייה ומניחים לתפיחה של חצי שעה עד שעה.

10 מחממים תנור ל-180מעלות.

11 אופים את הסופגניות 30-20 דקות, עד שפניהן שחומים.

12 בינתים מכינים סירופ סוכר: מבשלים כוס מים וכוס סוכר עד שמתחיל להסמיך.

13 מברישים את הסופגניות החמות בסירופ סוכר, מפזרים סוכר ומגישים.

המתכון פורסם לראשונה בשנת 2008, בתוכנית "אהרוני מבשל לחברים".