עוגיות שקדים וקוקוס דקיקות לפסח
העוגיות האלה הן חלק מהתפריט המתוכנן שלנו לארוחת ליל הסדר, והן נראות כל כך פריכות, דקיקות וטעימות שאנחנו לא בטוחים שנצליח לחכות עד אז. יש גרסה עם מילוי ויש בלי, אנחנו חושבים ללכת על הנטורל
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-30 עוגיות, או 15 עוגיות סנדוויץ':
115 גרם חמאה
130 גרם סוכר חום בהיר
1 כף דבש או סילאן
70 גרם שקדים טחונים
1 כף שטוחה קוקוס
1 כפית תמצית וניל
אופציונלי:
ממרח שוקולד למילוי
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות. ממיסים את החמאה בקלחת על להבה נמוכה.
2 מוסיפים את הסוכר והדבש וטורפים כמה שניות במטרפה. מוסיפים את השקדים הטחונים, הקוקוס ותמצית הווניל וטורפים היטב. מורידים מהאש.
3 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים בספריי שמן.
4 בעזרת 2 כפיות מניחים 8 עיגולים מהתערובת על נייר האפייה (אל תתפתו ליותר, העוגיות מתרחבות מאוד במהלך האפייה). הכמות כולה תדרוש 4-5 סיבובים של אפייה, אבל זה ישתלם.
5 אופים 6 עד 8 דקות, או עד הזהבה. מוציאים מהתנור ומצננים כ-20 דקות.
6 לאחר צינון מחלצים בזהירות את העוגיות מנייר האפייה.
לבלוג של עדי - עדיקוש
וכאן יש המון קינוחים שווים לפסח
** לעוגיות סנדוויץ': ממלאים שקית זילוף בממרח שוקולד. מזלפים ממרח שוקולד על מחצית מהעוגיות, ומכסים במחצית השנייה. מניחים להתייצבות ואורזים בקופסה.
** העוגיות יישמרו בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר שלושה ימים.