מתכון לעוואמה
רמדאן הוא בין השאר החג של העוואמה – סופגניות קטנטנות, פריכות מבחוץ ונימוחות מבפנים, הטבולות בסירופ סוכר. מכיוון שגם לנו יש חגיגת חמץ בקרוב, שלא בוחלים בה במתוקים (לשון המעטה), החלטנו לערבב שמחה בשמחה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לסופגניות:
1 תפוח אדמה בינוני
2 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כפית סוכר
רבע כפית מלח
כוס ורבע מים פושרים
1 בקבוק שמן, לטיגון
לסירופ:
2 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי
1 כוס מים
מיץ מלימון אחד
כוס וחצי סוכר
אופן ההכנה:
1 מבשלים את תפוח האדמה עד ריכוך, מקלפים ומועכים אותו לפירה.
2 מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, סוכר ומלח. מוסיפים מים פושרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
3 מוסיפים את תפוח האדמה המעוך לבצק וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות, עד לקבלת מרקם אחיד ודביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים למשך כחצי שעה, עד להכפלת הנפח.
4 בינתיים מכינים את הסירופ: מערבבים את המרכיבים בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כ-5 דקות, לקבלת מרקם מעט סמיך. מניחים לסירופ להתקרר.
5 מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. יוצרים מהבצק כדורים קטנים בעזרת שתי כפיות ומטגנים בשמן החם עד להזהבה. הכדורים אמורים להתהפך מעצמם - אם זה לא קורה, עזרו להם ותהפכו אותם.
6 מוציאים את כדורי העוואמה לנייר סופג, ובעודם חמימים טובלים אותם בסירופ הקר ל-3 שניות.
7 מעבירים לצלחת הגשה ומגישים מיד.
יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.