צילום׃ רותם ליברזון, אוכל טוב, mako

עוגת גבינה גבוהה ומרשימה

מתכון לעוגת גבינה אפויה שמטפסת למעלה כמו חיה רעה - פשוט כי מאפשרים לה לעשות את זה. אז גבינה אפויה יש - מה עוד נשאר לכם לתכנן לקראת שבועות?

רותם ליברזון | אוכל טוב, mako | פורסם 23/05/22 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 155 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית בקוטר 22 ס"מ:

500 גרם גבינת שמנת

500 גרם ריקוטה

כפית תמצית וניל

5 כפות קורנפלור

5 כפות קמח תפוחי אדמה

כפית קליפת לימון מגוררת

5 ביצים מופרדות

שלושת רבעי כוס סוכר

אופן ההכנה:

>> מתכונים לשבועות

>> מתכונים לעוגות גבינה

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית עם מים רותחים.

2 מערבבים בקערה את הגבינות, תמצית הווניל, הקורנפלור, קמח תפוחי האדמה, קליפת הלימון והחלמונים, עד לקבלת תערובת אחידה.

3 בקערה שנייה מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף מבריק ויציב.

4 מקפלים את הקצף בעדינות לתוך תערובת הגבינה.

>> לבלוג של רותם ליברזון

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

5 משמנים היטב תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ ומרפדים את השוליים ברצועת נייר אפייה שמגיע עד 2 ס"מ יותר מגובה התבנית (זה יאפשר לעוגה לעלות).

6 מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 50 דקות, או עד שהעוגה יציבה ושחומה מבחוץ.

7 מצננים היטב ומכניסים למקרר לכמה שעות, ועדיף לילה. לפני ההגשה מקשטים באבקת סוכר.