צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

קציצות פרסה צמחוניות

בקציצות הפרסה האלה אין פירורי לחם, אז הן מתאימות לפסח - אבל האמת היא שהן מתאימות גם לכל יום אחר בשנה, כי הן פשוט יציאה מבריקה. מה צריך? כרישה, תפוחי אדמה, ביצים, מלח ופלפל. כן, זה הכל

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 04/04/22 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 102 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 פרסות (כרישות) גדולות, חלק לבן וירוק בהיר בלבד

4 תפוחי אדמה

2 ביצים

מלח

פלפל שחור

לטיגון והגשה:

שמן

לימון

אופן ההכנה:

1 קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות. את הפרסה חותכים גס.

מתכונים לפסח

2 מבשלים את תפוחי האדמה והפרסה יחד במים מומלחים. אחרי כ-20 דקות מוציאים את הפרסה למסננת (היא אמורה להיות רכה). משאירים את תפוחי האדמה להתבשל כ-20 דקות נוספות, עד שהם רכים.

3  מצננים את הפרסה, סוחטים היטב וטוחנים או קוצצים דק.

>> לבלוג של רותם ליברזון

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

4 את תפוחי האדמה מסננים ומועכים במזלג או בממעך לפירה.

5 מערבבים את הפרסה, תפוחי האדמה והביצים ומתבלים במלח ופלפל.

6 מחממים שמן במחבת, מחליקים פנימה קציצות פרסה בעזרת 2 כפות ומטגנים משני הצדדים עד השחמה.

7 מגישים חם או בטמפרטורת החדר עם לימון בצד.

** אפשר לבשל את תפוחי האדמה בשלמותם במיקרו.