צילום׃ דן לב, גד, מחלבות גד

קרפצ'יו סלק וצפתית

שילוב משגע של פרוסות סלק דקיקות, מתקתקות ושבבי גבינה צפתית מלוחה קשה

שי לי ליפא | באדיבות מחלבות גד | פורסם 16/05/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 סלק בינוני שלם בקליפתו
1 כף צנוברים קלויים
1 כף עירית קצוצה דק
1 כף שמן זית
1 כף מיץ לימון
1 כפית חומץ בלסמי
מלח גס
פלפל שחור גרוס
2 כפות גבינה צפתית מגוררת

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הסלק במים רותחים 50-40 דקות עד שהסלק רך אך עדיין מוצק. מצננים היטב.

2 קולפים את הסלק ופורסים במנדולינה לפרוסות דקיקות. מסדרים את פרוסות הסלק בצלחת גדולה. מפזרים מעל צנוברים ועירית.

3 מזלפים שמן זית, מיץ לימון וחומץ בלסמי וזורים מלח גס ופלפל.

4 מפזרים מעל את הגבינה הצפתית ומגישים מיד.