שווארמה הוליווד של שיר ביליה ואלון אבוטבול
ציון של 10 עגול קיבלה המנה הזאת, של שיר (לבית פאנלים) ואלון, מרותי ברודו וחיים כהן ב"המטבח המנצח VIP", ועכשיו, כשאנחנו רואים את המתכון המושקע ואת הצילומים של שיר - אנחנו מבינים שאין מצב שלא ננסה אותו
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לשווארמה:
4 פילה דג לברק, עם העור
שליש כוס תבלין ראס אל חנות
1 כפית זרעי כוסברה
2 בצלים
חצי פלפל אדום חריף
חצי כרוב ירוק
שליש כוס שמן זית (או אחר)
חצי כפית פלפל שחור
כפית ושליש מלח
למופלטה (18-20 מופלטות):
3 וחצי כוסות קמח
כפית וחצי מלח
כוס וחצי מים פושרים
כפית שמרים יבשים
כף וחצי סוכר
כוס שמן
אופן ההכנה:
השווארמה:
1 מפזרים את הראס אל חנות בצלחת רחבה וטובלים את הפילטים של הלברק משני הצדדים. מניחים בצד.
2 מועכים את זרעי הכוסברה עם בסיס של כוס.
3 חוצים את הבצלים ופורסים לקשתות דקות. קוצצים גם את הפלפל החריף.
4 פורסים את הכרוב דק דק בעזרת מנדולינה.
5 מחממים שמן זית במחבת רחבה על אש בינונית. מוסיפים זרעי כוסברה ובצל ומטגנים תוך ערבוב עד שהבצל מתרכך טיפה.
6 מוסיפים את הפלפל החריף, הכרוב, הפלפל השחור והמלח, מערבבים ונותנים לכרוב להתרכך.
7 מזיזים את תערובת הבצל והכרוב לצד המחבת ומפנים מקום לדגים. מניחים את הפילטים המתובלים על הצד של העור, ונותנים להם לשבת במחבת 6 דקות בלי לגעת.
8 בעזרת כף מתחילים לפרק את הדג ולערבב אותו עם הכרוב והבצל, עד לקבלת שווארמת דג.
המופלטות:
1 מכינים בצק: מערבבים בקערה קמח ומלח. מערבבים בכלי מדידה את המים, השמרים והסוכר עד שהשמרים נמסים.
2 שופכים את הנוזלים לקערת הקמח ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד ורך יחסית. מכסים במגבת מטבח ומניחים להתפחה של שעה עד שעה וחצי.
3 מעבירים את השמן לתבנית או קופסה מלבנית. משמנים את הידיים ויוצרים מהבצק כ-20 כדורים. מניחים אותם בתוך השמן. מכסים במגבת מטבח וממתינים כחצי שעה.
4 מכינים את המפולטות: מחממים מחבת נון סטיק. מניחים כדור בצק על נייר פרגמנט, עליו מניחים נייר פרגמנט נוסף משומן קלות ופותחים את הבצק למופלטה עגולה.
5 מעבירים את המופלטה למחבת החמה, ובינתיים פותחים עוד מופלטה.
6 הופכים את המופלטה שבמחבת ומניחים עליה את המופלטה הנוספת. בינתיים פותחים עוד כדור בצק.
7 הופכים במחבת את שתי המופלטות יחד, מניחים את המופלטה החדשה למעלה וממשיכים כך עד לקבלת מגדל יפה של מופלטות.
בתיאבון!