טבולה כרובית עם עשבי תיבול ושקדים
מתכון לסלט מושקע ומלא רושם מספרה של איילת הירשמן, "טעים וטוב": זה לא סלט שמתקתקים ברגע, אבל הוא שווה כל דקה שתשקיעו בו. מה שנקרא, אין תפקידים קטנים - יש סלטים גדולים, וזה לגמרי אחד מהם
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
זהו אחד מאותם סלטי טבולה שבהם הכרובית האהובה משמשת במקום הבורגול המסורתי. כלומר, יש בו פתיתים קטנים של כרובית, ואין בו בורגול או כל דגן אחר. כך שבעצם לפניכם סלט נטול גלוטן, דיאטטי, וטעים, חמצמץ לימוני כזה, ומספק ביותר. מגישים ככה, או כתוספת לעיקריות של ירקות, בשר או דגים, או כחלק משולחן סלטים גדול. אפשר גם לאחסן עד יומיים בקופסה גדולה במקרר ולשלוף בכל עת שרוצים משהו טעים ולא משמין.
מרכיבים :
לכרובית:
1 ראש כרובית
3 כפות שמן זית
מלח
פפריקה מתוקה
לטבולה:
מלח
1 לימון
2 כפות שמן זית
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק
חצי כוס שמיר קצוץ
4 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
1 כפית סומאק טחון
5 כפות פרוסות שקדים לבנים קלויים
להגשה:
יוגורט מתובל במלח, פלפל לימון וקליפת לימון מגוררת
אופן ההכנה:
1 מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).
2 מניחים שני ניירות אפייה בתבנית. מתבלים את הכרובית במלח ובפלפל ובפפריקה. יוצקים את שמן הזית ומורחים אותה מכל הצדדים. עוטפים את הכרובית בניירות כך שיהיו אטומים אבל משאירים למעלה מרווח לאדים, ולא מהדקים לגמרי. צולים את הכרובית בתנור 45-60 דקות, עד שהיא רכה מאוד.
3 מוציאים את הכרובית. היא מאוד טעימה כבר עכשיו ואם רוצים אפשר לאכול אותה ככה. להכנת הטבולה, משאירים לצינון.
4 מפרקים את הכרובית לפרחים וקוצצים אותם דק. שמים בקערה. מתבלים במיץ מהלימון, מגררים פנימה מקליפת הלימון, וזורים מעט מלח.
5 מוסיפים לקערה את הפטרוזיליה, הבצל הירוק, השמיר, הסומאק ושמן הזית ומערבבים. משהים חצי שעה לספיגת הטעמים. מוסיפים את השקדים ומגישים. אפשר עם יוגורט.