צילום׃ דניאל לילה , מחלבות גד

עוגת גבינה ושוקולד לבן מפורקת

תחתית שוקולדית חמאתית, עליה קרם גבינה מתוק ולמעלה תותים מתוקים-חמצמצים. התוצאה: קינוח אישי מפנק ויפהפה שמשלב מרקמים וטעמים בצורה המושלמת

שי-לי ליפא | מחלבות גד | פורסם 16/05/18 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לפירורים:

150 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד מריר

100 גרם חמאה מומסת

לקרם הגבינה:

100 גרם שוקולד לבן איכותי, שבור לקוביות

1 גביע (200 גרם) גבינת שמנת 30%

1 גביע (200 גרם) גבינת שמנת ניו יורק 30%

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32%

רבע כוס (30 גרם) אבקת סוכר

להגשה:

2 כוסות תותים חצויים לאורך

3 כפות סוכר

אופן ההכנה:

1 מכינים את פירורי העוגיות: טוחנים במעבד מזון את הביסקוויטים בפולסים עד לקבלת פירורים גסים. מוסיפים את החמאה מומסת ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה (אפשר גם למשך הלילה).

2 מכינים את קרם הגבינה: ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל או בקערה מעל סיר עם מים חמים (בן מארי), מוסיפים את גבינת השמנת וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה.

>> עוד מתכונים לעוגות גבינה

>> כל המתכונים לשבועות

3  מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה ומקפלים אותה לתערובת הגבינה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכמה שעות (שוב, אפשרי גם למשך הלילה). כשעה לפני ההגשה מעבירים למקפיא.

4 את השלב הזה מבצעים סמוך להגשה  - מכינים את התותים: מערבבים תותים וסוכר בקערה ומשהים כ-15 דקות עד שהתותים מתחילים להגיר מיץ.

>> לחוברת המתכונים המלאה של גד

5 להגשת הקינוח: מניחים 3-2 כפות מתערובת העוגיות על כל צלחת, מניחים לצדן כף גדושה של קרם גבינה קפוא למחצה, מפזרים מעל תותים עם מעט מהמיץ וזוללים בהנאה.