עוגת גבינה ושוקולד לבן מפורקת
תחתית שוקולדית חמאתית, עליה קרם גבינה מתוק ולמעלה תותים מתוקים-חמצמצים. התוצאה: קינוח אישי מפנק ויפהפה שמשלב מרקמים וטעמים בצורה המושלמת
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
לפירורים:
150 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד מריר
100 גרם חמאה מומסת
לקרם הגבינה:
100 גרם שוקולד לבן איכותי, שבור לקוביות
1 גביע (200 גרם) גבינת שמנת 30%
1 גביע (200 גרם) גבינת שמנת ניו יורק 30%
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32%
רבע כוס (30 גרם) אבקת סוכר
להגשה:
2 כוסות תותים חצויים לאורך
3 כפות סוכר
אופן ההכנה:
1 מכינים את פירורי העוגיות: טוחנים במעבד מזון את הביסקוויטים בפולסים עד לקבלת פירורים גסים. מוסיפים את החמאה מומסת ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה (אפשר גם למשך הלילה).
2 מכינים את קרם הגבינה: ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל או בקערה מעל סיר עם מים חמים (בן מארי), מוסיפים את גבינת השמנת וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה.
3 מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה ומקפלים אותה לתערובת הגבינה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכמה שעות (שוב, אפשרי גם למשך הלילה). כשעה לפני ההגשה מעבירים למקפיא.
4 את השלב הזה מבצעים סמוך להגשה - מכינים את התותים: מערבבים תותים וסוכר בקערה ומשהים כ-15 דקות עד שהתותים מתחילים להגיר מיץ.
>> לחוברת המתכונים המלאה של גד
5 להגשת הקינוח: מניחים 3-2 כפות מתערובת העוגיות על כל צלחת, מניחים לצדן כף גדושה של קרם גבינה קפוא למחצה, מפזרים מעל תותים עם מעט מהמיץ וזוללים בהנאה.