צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגיות קרם שקדים בגודל של הראש שלכם

העוגיות הענקיות והיפות האלה עשויות מקמח ושקדים טחונים ויש להן טעם של קרואסון שקדים ומרקם ממכר. אבל רגע, זה לא הסוף: אם נשארת לכם בלילה - היא יכולה להיות מילוי מושלם לאוזני המן

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 14/03/24 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל 25-35 עוגיות (תלוי בגודל):

250 גרם חמאה מומסת (לא חמה)

כוס (200 גרם) סוכר לבן

כוס+3 כפות (230 גרם) סוכר חום בהיר

כפית מחית/תמצית וניל

ביצה+חלמון מביצה גודל L

2 כוסות+2 כפות (300 גרם) קמח לבן

כוס (100 גרם) קמח שקדים

קורט מלח

שלושת רבעי כפית אבקת אפייה

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

100 גרם שקדים פרוסים

אופן ההכנה:

1 מערבבים חמאה מומסת עם סוכר לבן וחום. מוסיפים וניל, ביצה וחלמון ושוב מערבבים.

מתכונים לפורים

מתכונים לאוזני המן

2 מוסיפים את היבשים: קמח, קמח שקדים, מלח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה, ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.

3 מעבירים לצינון במקרר של חצי שעה.

4 מחממים תנור ל-180 מעלות.

5 מפזרים שקדים פרוסים בקערה עמוקה.

מילוי של קרואסון שקדים בעוגייה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
מילוי של קרואסון שקדים בעוגייה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

6 קורצים מהבצק (אפשר להשתמש בכף גלידה קפיצית) כדורים: אם רוצים עוגיות גדולות, על כל כדור לשקול 75 גרם), ואם אתם רוצים עוגיות קטנות יותר, על כל כדור לשקול 40-50 גרם.

7 מניחים את כדורי הבצק בקערת השקדים הפרוסים ומגלגלים אותו עד שכולו מצופה.

8 מעבירים את הכדורי הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה. שימו לב לשמור על רווחים כיוון שהעוגיות משטחות באפייה תנור.

9 אופים 12-13 דקות: תלוי בתנור שלכם ובגודל העוגיה, אז כדאי לבדוק אחרי 10 דקות אם מוכנות (העוגיות יוצאות מהתנור כשהן רכות והן מתייצבות במהלך הצינון ונשארות צ׳ואיות).

* מי שרוצה יכול לקשט קצת באבקת סוכר.

עוגיות קרם שקדים (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגיות קרם שקדים|צילום: קרן אגם, mako אוכל