עוגיות קרם שקדים בגודל של הראש שלכם
העוגיות הענקיות והיפות האלה עשויות מקמח ושקדים טחונים ויש להן טעם של קרואסון שקדים ומרקם ממכר. אבל רגע, זה לא הסוף: אם נשארת לכם בלילה - היא יכולה להיות מילוי מושלם לאוזני המן
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל 25-35 עוגיות (תלוי בגודל):
250 גרם חמאה מומסת (לא חמה)
כוס (200 גרם) סוכר לבן
כוס+3 כפות (230 גרם) סוכר חום בהיר
כפית מחית/תמצית וניל
ביצה+חלמון מביצה גודל L
2 כוסות+2 כפות (300 גרם) קמח לבן
כוס (100 גרם) קמח שקדים
קורט מלח
שלושת רבעי כפית אבקת אפייה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
100 גרם שקדים פרוסים
אופן ההכנה:
1 מערבבים חמאה מומסת עם סוכר לבן וחום. מוסיפים וניל, ביצה וחלמון ושוב מערבבים.
2 מוסיפים את היבשים: קמח, קמח שקדים, מלח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה, ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.
3 מעבירים לצינון במקרר של חצי שעה.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות.
5 מפזרים שקדים פרוסים בקערה עמוקה.
6 קורצים מהבצק (אפשר להשתמש בכף גלידה קפיצית) כדורים: אם רוצים עוגיות גדולות, על כל כדור לשקול 75 גרם), ואם אתם רוצים עוגיות קטנות יותר, על כל כדור לשקול 40-50 גרם.
7 מניחים את כדורי הבצק בקערת השקדים הפרוסים ומגלגלים אותו עד שכולו מצופה.
8 מעבירים את הכדורי הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה. שימו לב לשמור על רווחים כיוון שהעוגיות משטחות באפייה תנור.
9 אופים 12-13 דקות: תלוי בתנור שלכם ובגודל העוגיה, אז כדאי לבדוק אחרי 10 דקות אם מוכנות (העוגיות יוצאות מהתנור כשהן רכות והן מתייצבות במהלך הצינון ונשארות צ׳ואיות).
* מי שרוצה יכול לקשט קצת באבקת סוכר.