רושם בקלי קלות: מאפה פילו ועוף טחון בתבנית שקעים

התפקיד של תבנית השקעים כאן הוא כפול: היא גם תעזור לכם למלא בנדיבות ובקלות את הבצק וגם תבטיח שהצורה היפה תישמר באפייה. מגישים עם טחינה וסילאן ומקבלים בשקט ובהכנעה את המחמאות

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 14/10/24 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-12 מאפים:

6-7 דפי פילו מופשרים

תרסיס שמן

למילוי:

חצי קילו עוף טחון

1 בצל, קצוץ

3 כפות שמן זית

חצי צרור פטרוזיליה קצוץ

1 כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית כמון

מעט צ'ילי גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה.

3 מוסיפים את העוף הטחון ובעזרת כף עץ מפוררים אותו (כמו בהכנת בולונז).

4 מוסיפים פטרוזיליה, מלח, פלפל שחור, כמון וצ'ילי גרוס ומערבבים.

5 מכבים את האש ונותנים לתערובת להצטנן רבע שעה לפחות.

6 חותכים את דפי הפילו לשישיות.

7 מניחים באחד השקעים בתבנית מאפינס ריבוע פילו, מרססים בספריי שמן ומכסים בעוד ריבוע. מתיזים עוד שכבה של שמן ועליה מניחים עוד ריבוע פילו.

8 מניחים 2 כפות מהמלית במרכז הפילו שבשקע וסוגרים את הקצוות למעלה (ראו בסרטון).

9 ממשיכים כך עם כל דפי הפילו וכל המלית.

10 אופים בתנור החם כ-15 דקות.

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

מאפה פילו ועוף טחון בתבנית שקעים (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
מאפה פילו ועוף טחון בתבנית שקעים|צילום: יעל קצב, mako אוכל

** מומלץ להגיש עם טחינה, מעט סילאן ופטרוזיליה קצוצה.