עוף מנצח בתנור של עינב בובליל
שוקיים בגריל, עסיסיות וטעימות בטירוף, עם ציפוי קראנצ'י מתובל שפשוט אי־אפשר לעמוד בפניו. שילוב הטעמים המושלם שמתקיים פה בין החריפות העדינה, המתיקות הקלה והארומה של התבלינים, יוצר מנה שתהיה כוכבת הארוחה
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1 ק״ג שוקיים עוף
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
למרינדה:
2 כפות תבלין קייג'ין
2 כפות שמן זית
רבע כוס רוטב צ'ילי מתוק קלאסי
6 שיני שום, כתושות
כפית פפריקה מתוקה
כפית כמון טחון
אופן ההכנה:
1 שוטפים את השוקיים ומייבשים היטב. מתבלים במלח ובפלפל שחור.
2 מכינים את המרינדה: מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיביה.
3 מושחים את שוקי העוף במרינדה מכל הצדדים. מכסים את הקערה ומניחים במקרר לשעה לפחות (ועד לילה שלם).
4 מחממים תנור ל-200 מעלות בתוכנית חום עליון-תחתון או טורבו.
5 מעבירים את השוקיים לתבנית תנור וצולים אותן 30-40 דקות, עד שהן שחומות ומוכנות. מדי פעם פותחים את התנור והופכים את השוקיים, כך שייאפו מכל הצדדים.
המתכונים מתוך ספר המתכונים של עינב בובליל "לכבוד שבת חודש 2 - מועדים וחגים". מחיר: 139 שקלים. לרכישה והזמנות