עוגת קוטג' וואו
אחרי לחמניות הקוטג' ולאפת הקוטג', שלא לדבר על כל הפשטידות והבורקס שקיבלו אליהם את שאריות הקוטג' מהמקרר שלנו, זה היה רק עניין של זמן עד שיגיע גם תור העוגה. מה לקוטג' ולעוגה? מתברר שמדובר בסיפור אהבה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
לא מזמן עוקבת שלי ביקשה ממני רעיון מה לעשות עם המון קוטג' שנשאר לה, והמלצתי לה על פשטידות או מאפים מלוחים כמו בורקס. אבל היא התעקשה שבא לה להכין משהו מתוק. פה כבר לא הייתה לי המלצה, אז היא חיפשה ברשת, מצאה מתכון לעוגת גבינה מקוטג' ושלחה לי תמונה. זה נראה כזה וואו שמיד הייתי חייבת להכין, לנסות ולהבין איך מתנהג קוטג' בעוגה. אז רוצים לדעת איך הוא מתנהג? הוא מצטיין!
את הקוטג' טוחנים למרקם חלק חלק ואז ממשיכים בהכנה של הבלילה, ובאמת שזו אחת מעוגות הגבינה הטובות ביותר שאכלתי. אני השתמשתי בקוטג' 9 אחוזי שומן, לא ניסיתי עם קוטג' רזה יותר.
מבוסס על מתכון של נעמה רן עם שינויים קטנים שלי.
מרכיבים :
לתחתית (תבנית עגולה בקוטר 24):
250 גרם עוגיות פתי בר טחונות דק
100 גרם חמאה מומסת
לציפוי:
4 קופסאות של גבינת קוטג' 9%
4 ביצים
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן
כפית מחית או תמצית וניל
כף קורנפלור
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה (רצוי גם בתחתית וגם בצדדים).
2 מכינים את התחתית: מערבבים את פירורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת, מעבירים לתחתית התבנית ומהדקים היטב.
3 בלילת העוגה: טוחנים את הקוטג' במעבד מזון עד שהוא חלק לגמרי. מוסיפים ביצים, סוכר ווניל ומעבדים שוב. מוסיפים קורנפלור ופודינג וניל ושוב מעבדים.
4 מעבירים את בלילת העוגה לתבנית, על תחתית הפתיבר, ואופים שעה. העוגה מוכנה כשהיא מעט רוטטת במרכזה ושחומה בחלקה העליון.
5 מצננים על השיש למשך שעה-שעתיים ומכניסים למקרר לצינון מלא של 6 שעות לפחות. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
בתיאבון!