פשטידת תפוחי אדמה וגבינות
מי שאוהב תפוחי אדמה, ועוד מעוכים, בטח יידע להעריך את הפשטידה הזאת: בתור הבצק שמכיל את המילוי העשיר של הגבינות, מככבת פה שכבה של תפוחי. וזה כבר נושא שיחה בארוחת הערב
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
לבסיס
4 תפוחי אדמה גדולים, מבושלים עם הקליפה
לתערובת הגבינות
1 כרישה, פרוסה דק
חצי גביע קוטג'
1 כוס גבינה צהובה, מגוררת
1 שמנת לבישול
חצי קובייה גבינה בולגרית, מפוררת
2 כפות קמח
טימין
1 ביצה
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-190 מעלות.
2 משמנים תבנית פאי נשלפת עם מעט שמן זית.
3 מניחים את תפוחי האדמה המבושלים על התבנית, ובעזרת תחתית של כוס מועכים אותם עד שהם מכסים את תחתית התבנית ואת הצדדים. אפשר להיעזר בכפות הידיים.
4 מברישים את תפוחי האדמה במעט שמן זית ומכניסים לתנור ל-15 דקות.
5 בקערה מערבבים את מרכיבי תערובת הגבינות עד לקבלת בלילה אחידה.
6 מוציאים את תחתית תפוחי האדמה מהתנור בתום האפייה ויוצקים את תערובת הגבינות מעל. מכניסים לתנור לחצי שעה נוספת.
7 לאחר שהפשטידה הצטננה מוציאים מהתבנית ומגישים.
לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה


בתיאבון!