פשטידת תפוחי אדמה וגבינות

מי שאוהב תפוחי אדמה, ועוד מעוכים, בטח יידע להעריך את הפשטידה הזאת: בתור הבצק שמכיל את המילוי העשיר של הגבינות, מככבת פה שכבה של תפוחי. וזה כבר נושא שיחה בארוחת הערב

יעל קצב | mako | פורסם 20/08/25 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (8 מנות):

לבסיס

4 תפוחי אדמה גדולים, מבושלים עם הקליפה

לתערובת הגבינות

1 כרישה, פרוסה דק

חצי גביע קוטג'

1 כוס גבינה צהובה, מגוררת

1 שמנת לבישול

חצי קובייה גבינה בולגרית, מפוררת

2 כפות קמח

טימין

1 ביצה

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-190 מעלות.

2 משמנים תבנית פאי נשלפת עם מעט שמן זית.

3 מניחים את תפוחי האדמה המבושלים על התבנית, ובעזרת תחתית של כוס מועכים אותם עד שהם מכסים את תחתית התבנית ואת הצדדים. אפשר להיעזר בכפות הידיים.

4 מברישים את תפוחי האדמה במעט שמן זית ומכניסים לתנור ל-15 דקות.

5 בקערה מערבבים את מרכיבי תערובת הגבינות עד לקבלת בלילה אחידה.

6 מוציאים את תחתית תפוחי האדמה מהתנור בתום האפייה ויוצקים את תערובת הגבינות מעל. מכניסים לתנור לחצי שעה נוספת.

7 לאחר שהפשטידה הצטננה מוציאים מהתבנית ומגישים.

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

פשטידת תפוחי אדמה וגבינות (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
פשטידת תפוחי אדמה וגבינות. מועכים וממלאים|צילום: יעל קצב, mako אוכל
פשטידת תפוחי אדמה וגבינות (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
פשטידת תפוחי אדמה וגבינות. שילוב של טעמים אהובים|צילום: יעל קצב, mako אוכל

 

בתיאבון!