עוגיות שקדים פיסטוק של קרן אגם
לא ברור מה יותר מדהים בעוגיות האלה: ציפוי הפיסטוק הקראנצ'י, הטוויסט של מחית הפיסטוק בבצק או העובדה שהן מוכנות בחצי שעה גג. קיבלנו מקרן אגם מתכון לעוגיות קלות וטעימות בטירוף ואנחנו בונים עליהן לסופ"ש
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
200 גרם חמאה רכה
חצי כוס (60 גרם) אבקת סוכר
רבע כפית מלח דק
כפית גרידת לימון
כפית תמצית או מחית וניל
כוס (100 גרם) שקדים טחונים
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
2 כפות אבקת קורנפלור
2 כפות מחית פיסטוק
לציפוי:
כוס (100 גרם) פיסטוקים גרוסים
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מעבדים במיקסר עם וו גיטרה את כל מצרכי הבצק: חמאה, אבקת סוכר, מלח, גרידת לימון, וניל, שקדים, קמח, קורנפלור ומחית פיסטוק עד לקבלת בצק. אם הבצק לא מתאחד, מוסיפים כפית מים בטמפרטורת חדר.
3 מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
4 מפזרים פיסטוקים גרוסים בצלחת רחבה.
5 מגלגלים כל אחד מחלקי הבצק לצורת גליל אחיד, לא דק מדי.
6 מברישים כל גליל במים מכל הצדדים ומגלגלים בצלחת הפיסטוקים כך שכל הבצק יצופה בפיסטוקים.
7 פורסים כל גליל מצופה לפרוסות בעובי 2-3 ס״מ ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
8 אופים למשך 12-13 דק עד שהעוגיות מעט מזהיבות.
9 מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
בתיאבון!
* נזהרים לא לאפות יותר מדי: העוגיות ייצאו רכות מהתנרו וייתייצבו בצינון.