צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

סופריטו קציצות

מטגנים לחוד תפוחי אדמה, מטגנים לחוד קציצות טובות, אחר כך מטגנים בצל ואז הכל מתבשל ביחד. כשלוקחים ביס מגלים שוב שלפעמים אין דרכי קיצור, ורק ככה מתקבלים תבשילים חלומיים כמו הסופריטו המטריף והעסיסי הזה

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 15/07/24 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 71 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

5 תפוחי אדמה

חצי קילו בקר טחון

ביצה

חצי כוס פירורי לחם

כוס פטרוזליה קצוצה

בצל גדול, קצוץ

מלח

פלפל

חצי כפית כורכום (או פחות אם רוצים)

קורט קינמון  

אופן ההכנה:

1 מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות.

2 מחממים שמן במחבת/סיר ומטגנים את תפוחי האדמה עד להשחמה יפה. מוציאים מהשמן ושומרים בצד. 

3 מכינים את הקציצות: מערבבים את כל מרכיבי הקציצות (בשר טחון, ביצה, פירורי לחם, פטרוזיליה קצוצה) ויוצרים קציצות בגודל של ביצה. 

4 מחממים שמן במחבת/סיר ומטגנים היטב את הקציצות עד להשחמה מכל הצדדים. מוציאים מהשמן ושומרים בצד. 

5 מטגנים בסיר רחב ונמוך (אפשר לטגן את הכל באותו סיר) את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה והקציצות, מתבלים (אפשר להוסיף חריף אם אוהבים) ומוסיפים לסיר מים עד לכיסוי הקציצות והתפודים. מבשלים על אש בינוניות חצי שעה לפחות, עד שתפוחי האדמה רכים לטעמכם. 

סופריטו קציצות (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
סופריטו קציצות|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

בתיאבון!