צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

עוגיות סנדוויץ' בראוניז במילוי קרם לוטוס

כנראה שתתקשו להחליט אם אתם יותר מתענגים על המילוי או על עוגיית הבראוניז המפנקת והרכה בסנדוויץ' הזה. מה שבטוח: בא לנו לחזור לילדות ולקבל כזה סנדוויץ' לבית הספר כל יום

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 10/05/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 79 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

ל-15 עוגיות:

65 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

כוס (200 גרם) שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ (רצוי מינימום 56% מוצקי קקאו)

2 ביצים גודל L

שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר

שני שליש כוס (93 גרם) קמח

3 כפות קקאו איכותי

חצי כפית אבקת אפייה

רבע כפית מלח

מעט מלח גס, לזרייה

למילוי קרם לוטוס:

4 כפות ממרח לוטוס עם שברי עוגיות

2 כפות גבינת שמנת

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

2 ממיסים במיקרוגל את החמאה והשוקולד בפולסים קצרים (נזהרים לא לשרוף את השוקולד). מוציאים ומערבבים לתערובת אחידה.

3 מקציפים במיקסר ביצים וסוכר 3-4 דקות עד לקבלת קצף יציב ומבריק. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים.

4 מוסיפים קמח, קקאו, אבקת אפייה ומלח ומערבבים היטב. מוודאים שלא נותרו גושי קמח או קקאו.

5 מניחים בעזרת כף תלוליות על נייר האפייה. שומרים על מרווחים בין תלולית לתלולית. משטחים מעט את התלוליות בעזרת גב הכף וזורים מעט מלח גס.

6 אופים 8-12 דקות, עד שחלקן העליון של העוגיות מקבל צבע מבריק והן נסדקות מעט, אך במרכז הן עדיין רכות. מוציאים ומצננים לחלוטין על גבי רשת צינון.

עוגיות סנדוויץ' בראוניז במילוי קרם לוטוס (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
תנו להן להיסדק|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

7 מכינים את המילוי: מערבבים בקערה ממרח לוטוס וגבינת שמנת (אם יש צורך, אפשר לחמם מעט את הממרח במיקרו, רק להיזהר שלא יהפוך נוזלי).

8 מניחים בעזרת כפית מילוי על מחצית מהעוגיות, וסוגרים עם המחצית השנייה. מפזרים מלח גס ומגישים.