עוגת שוקולד קראמבל מלכותית
היא לא בחושה, לא בקערה אחת ולא לוקח 5 דקות להכין אותה. יש בה רק שליש כוס קמח, היא דורשת הקצפת חלבונים וקיפול, וגם הכנה של קראמבל - ובכל זאת, בשביל עוגה כזאת היינו עושים את הכל שוב (ושוב ושוב)
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לקראמבל:
שלושת רבעי כוס סוכר חום בהיר
כוס ורבע קמח לבן (או מלא)
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
לעוגה:
125 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר
3 כפות מים
שלושת רבעי כפית אבקת אפייה
שליש כוס קמח (46 גרם)
שליש כוס אבקת קקאו איכותית (46 גרם)
4 ביצים גודל L, מופרדות
כוס סוכר (200 גרם)
חצי כפית תמצית וניל
מעט מלח גס
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הקראמבל: מערבבים בקערה את החומרים היבשים (הסוכר והקמח) ומוסיפים קוביות חמאה. בעזרת האצבעות מועכים את החמאה ביחד עם החומרים היבשים עד שמתקבלים פירורים. מעבירים למקרר.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות.
3 מרפדים תבנית לחם בגודל 20*14 ס"מ ובעומק 11 ס"מ בנייר אפייה (אפשר להשתמש גם בתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ. במקרה כזה דואגים שיהיה נייר אפייה גם בדפנות).
4 ממיסים חמאה בסיר בינוני או בקערה חסינת חום במיקרוגל. מסירים מהאש (אם המסתם בסיר) ומערבבים פנימה את השוקולד המריר עד שהוא נמס לגמרי.
5 מוסיפים 2 כפות מים, אבקת אפייה, קמח וקקאו ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
6 מקציפים בעזרת מטרפה ידנית בקערה בינונית חלמונים עם סוכר, כף מים ווניל עד שמתקבלת תערובת מעט תפוחה ובהירה.
7 מאחדים עם תערובת השוקולד עד לקבלת תערובת אחידה.
8 מקציפים במיקסר חלבונים ומעט מלח עד לקבלת קצף נוקשה.
9 מעבירים את הקצף לתערובת השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
10 מעבירים לתבנית ואופים כ-10 דקות. מפזרים רבע מכמות הקראמבל (ראו הערה בסוף) ומחזירים לאפייה לעוד 20-25 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
11 מניחים לעוגה להצטנן מעט ומעבירים לצלחת הגשה. אפשר לקשט באבקת סוכר.
** לעוגה מספיקה רק רבע מכמות הקראמבל במתכון. את מה שנשאר אפשר לאחסן במקרר לכמה ימים, או לשמור במקפיא עד שלושה חודשים.
** אפשר להוסיף לקראמבל קינמון, אבקת שקדים, קליפת לימון מגוררת, קמצוץ הל או אגוזים קצוצים.