צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת דאבל קפוצ'ינו

קרן אגם לא הסתפקה בעוגה בחושה בטעם קפה, אז היא פינקה גם בקצפת עם קפה ומעל הכל גם קצת שוקולד מריר מגורר, שלא יחסר. עוגה לחה וטעימה שכל מי שאוהב קינוחי קפה יעוף עליה

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 22/02/24 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 47 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

איך שאומרים לי שיש קינוח או עוגה בטעם קפה אני מתייצבת! זה אחד הטעמים האהובים עליי, ואם מדובר בעוגה בחושה ולחה שיש קפה גם בעוגה וגם בקרם שלה, אני חוגגת.

 

העוגה הזו מאוד לחה ורכה. אני התשמשתי בהכנה שלה במחית קפה, זו מחית שקונים בחנויות שמתמחות באפייה וכיף שהיא נמצאת בבית: היא מאוד מרוכזת כך שהיא נשארת לאורך זמן. אם אין לכם מחית קפה תשתמו באבקת נס קפה - בשני המקרים האבקה או הגרגירים נספגים בקרם ורק משפיעים על הצבע והטעם, לא על המרקם.

מרכיבים :

לעוגה (תבנית מרובעת 24 או עגולה 24):

1 מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה

1 וחצי כוסות (300 גרם) סוכר חום בהיר

4 ביצים גודל L

כף גדושה של מחית קפה או 2 כפות אבקת נס קפה

כפית תמצית/מחית וניל

חצי כוס (100 גרם) שמן קנולה

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל

2 כפיות אבקת אפייה

לקרם:

מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה

2-3 כפות של אבקת סוכר

כפית מחית קפה מוכנה או כפית אבקת נס קפה

לעיטור:

100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה מרובעת או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.

2 מקציפים במיקסר שמנת להקצפה עם סוכר חום בהיר עד לקבלת קצפת יציבה.

3 מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, וממשיכים להקציף. מוסיפים מחית קפה (או נס קפה), וניל ושמן קנולה

ושוב מקציפים.

4 מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים היטב לקבלת בלילה אחידה וחלקה.

עוגת דאבל קפוצ'ינו. למעלה: שוקולד מריר מגורר (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת דאבל קפוצ'ינו. למעלה: שוקולד מריר מגורר|צילום: קרן אגם, mako אוכל

5 מעבירים את בלילת העוגה לתבנית המשומנת ואופים 35-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

6 מצננים את העוגה לחלוטין ומכינים את הקרם: מקציפים במיקסר שמנת להקצפה עם אבקת סוכר, מוסיפים את מחית הקפה/אבקת קפה ומערבבים היטב.

7 מצפים את העוגה בקרם, מגרדים מעל הקרם קצת שוקולד מריר ומגישים.

עוגת דאבל קפוצ'ינו (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת דאבל קפוצ'ינו|צילום: קרן אגם, mako אוכל

* שומרים את העוגה במקרר עד ארבעה ימים.

* לגרסת פרווה ממירים את השמנת להקצפה בקרם קוקוס או שמנת פרווה.