צילום׃ נמרוד סונדרס, אוכל טוב, mako

פפנאש

מתכון לסופגניות רומניות שמזכירות כל פעם מחדש כמה הן נהדרות. הנה מתכון מדוקדק שכולל את כל ההסברים והטיפים שצריך להכיר כדי להכין פפנאש במרקם אוורירי מנצח. אהרוני, זה בשבילך ובשביל כל מי שהדלקת על פפנאש

אורלי פלאי-ברונשטיין | אוכל טוב, mako | פורסם 03/03/24 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 93 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

ממתכוני הדגל של המטבח הרומני: סופגניות מעולות מבצק גבינה. הגבינה בה משתמשים חייבת להיות יבשה. אם יש בה נוזלים מומלץ לסנן לפני, או להוסיף עוד קצת קמח. פפנאש טעימות ומהירות הכנה ומתבססות על 4 מרכיבים: גבינה, קמח, ביצים וסוכר. מתאימות כמובן לחנוכה, אבל גם לשאר ימי השנה.

 

הגבינה. כחושה ויבשה. אני אוהבת להשתמש ב"טוב טעם" אבל יש גבינות דומות כמו טבורוג או כנען.

 

קמח. הכרחי, אבל חשוב להקפיד על המינימום הנדרש, כדי לא להכביד על המרקם. משתמשים בקמח תופח או מוסיפים אבקת אפייה. שילוב של קמח תירס או סולת איננו הכרחי, אבל מוסיף מאד למרקם האופייני.

 

ביצים. מוסיפות אווריריות ומייצבות את התערובת.

 

סוכר. הכרחי, אבל יש כאלה שמוסיפים חצי כוס. לדעתי רבע מספיק. במיוחד אם מגישים עם ריבה או בציפוי סוכר.

 

חומץ. מעולה למרקם הבצק ומונע תחושת שמנוניות אחרי הטיגון.

 

טעם וריח. קליפת לימון או תפוז תמצית וניל או רום יכולים להוסיף המון.

 

טיגון. בסיר עם שמן עמוק בחום בינוני.

 

הגשה. עם שמנת חמוצה וריבה. אבל אפשר עם כל מיני ציפויים, למשל סוכר או אבקת סוכר.

 

לא להתבלבל. יש גם פפנאש מבושלות במים ומגולגלות בחמאה ופירורי לחם מתוקים.

מרכיבים :

ל-25 סופגניות:

500 גרם גבינה כחושה (טבורג/טוב טעם/כנען)

2 ביצים 

4 כפות סוכר

שקית סוכר וניל

כף חומץ

קליפה מגוררת מחצי לימון או תפוז

כוס וחצי (210 גרם) קמח

2 כפות קמח תירס או סולת

שקית אבקת אפייה

שמן לטיגון

להגשה:

ריבת דובדבנים (או ריבה אחרת שאוהבים)

שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

1 מערבבים עם מרית סיליקון בקערה גבינה עם ביצים, סוכר, סוכר וניל, חומץ וקליפת לימון או תפוז. 

2 מוסיפים קמח, קמח תירס ואבקת אפייה, ומערבבים קלות רק עד לקבלת בצק אחיד ודי דביק. אם יש זמן ניתן לבצק לנוח חצי שעה לפני הטיגון.

>> עוד מתכונים לסופגניות וללביבות

3 מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק בחום בינוני (כ-170 מעלות).

סופגניות פפנאש (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב, mako)
מגישים עם שמנת חמוצה וריבה|צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב, mako

4 יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 6 ס״מ, ומחוררים אותם עם האצבע ליצירת טבעות. אם רוצים מעטה פריך במיוחד יכולים לצפות בקמח תירס או סולת, לא חובה.

5 מטגנים בכל פעם 5 טבעות בצק, 3-2 דקות מכל צד, עד שהן זהובות יפה.

6 מוציאים את הסופגניות בעזרת כף מחוררת ומניחים על מגש מרופד בנייר סופג או רשת.

7 מאבקים באבקת סוכר או מצפים בסוכר, ומגישים עם ריבה אדומה ושמנת חמוצה.

*המתכון עלה לראשונה בדצמבר 2022