צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

עוגת שמרים קינמון

עוגת קינמון היא מהמאפים שאי אפשר להעביר חורף בלעדיהם. לקינוח של ארוחת שישי, עם הקפה של הבוקר או עם התה של אחה"צ - כשבאמת קר כל מה שאנחנו רוצים לידנו זה עוגת שמרים קינמון רכה ועסיסית (ותנור)

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 29/12/22 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 49 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (2 עוגות):

490 גרם (3 וחצי כוסות) קמח

240 מ"ל (כוס) חלב

21 גרם שמרים טריים

חצי כוס סוכר (100 גרם)

1 ביצה

60 גרם חמאה

קורט מלח

למלית:

240 גרם חמאה חתוכה לקוביות

125 גרם סוכר חום בהיר

125 גרם סוכר חום כהה

1 כף קינמון

לסירופ סוכר:

חצי כוס מים

חצי כוס סוכר

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הבצק: מערבבים בקערת המיקסר חלב, שמרים וסוכר. מניחים בצד ל-10 דקות.

2 מחברים וו לישה, מוסיפים את הקמח ומפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה.

3 מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב. כשמתחיל להתקבל בצק אחיד מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים ללוש לפחות 10 דקות, עד לקבלת בצק חלק ודביק.

4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר, או לילה במקרר.

עוגת שמרים קינמון מוכנה (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
יפה שלנוווו|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

5 מכינים את מילוי הקינמון: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל המרכיבים עד לקבלת משחה נוחה למריחה.

6 לאחר ההתפחה מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים לשני חלקים.

7 מרדדים את החלק הראשון למלבן דק, מורחים מחצית מהמלית ומגלגלים לרולדה. חוצים את הרולדה לכל האורך וקולעים לצורת בורג. שיטה נוספת: יוצרים רולדה ארוכה יותר, חוצים אותה לשני גלילים וקולעים לצורת בורג (כך המלית לא תברח).

8 חוזרים על הפעולות עם החלק השני של הבצק.

9 מעבירים את העוגות לתבניות אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה ומניחים לתפיחה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח.

10 מחממים תנור ל-175 מעלות, סטטי (לא טורבו).

11 אופים את העוגות כ-30 דקות או עד הזהבה מלאה.

12 בינתיים מכינים סירופ סוכר: מחממים בקלחת קטנה מים וסוכר ומביאים לרתיחה על להבה נמוכה.

13 מיד לאחר האפייה מברישים את עוגות השמרים בסירופ סוכר בנדיבות.

14 מצננים, מחלצים מהתבנית ומגישים.

 לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

עוגת שמרים קינמון של עדיקוש (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
עוגת שמרים קינמון של עדיקוש|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

** אפשר להמיר את השמרים הטריים ב-7 גרם שמרים יבשים.

** העוגה נשמרת בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-4 ימים.