עוגת פקאן הפוכה
העוגה הזאת של עדיקוש היא כנראה העוגה הפשוטה הכי מרשימה שיש: כאילו עוגה רגילה, אבל אז יש את הטופינג הזה של הפקאן המקורמל, שקשה להחליט אם להשתחוות בפניו או להתנפל עליו בביסים גדולים (ברור ש-ב')
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לעוגה (לתבנית בקוטר 23-22 ס"מ):
2 ביצים
שני שליש כוס סוכר
חצי כוס שמן
חצי כוס שמנת חמוצה
רבע כוס חלב
כוס וחצי קמח
כפית וחצי אבקת אפייה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
לטופינג פקאן:
1 כוס פקאן קצוץ גס
115 גרם חמאה
חצי כוס סוכר חום בהיר
רבע כוס סילאן
קורט מלח
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות (חום סטטי, לא טורבו).
2 מרפדים את התבנית בנייר אפייה - תחתית ודפנות.
3 מתחילים עם הטופינג: ממיסים בקלחת רחבה על להבה נמוכה את החמאה יחד עם הסוכר, הסילאן והמלח. מערבבים כל הזמן. מוסיפים את הפקאן ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס. מורידים מהאש.
4 מוזגים את הטופינג לתחתית התבנית המרופדת ומשטחים.
5 מכינים את הבלילה: מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר עד לקבלת קציפה תפוחה. מוסיפים שמן קנולה ומערבבים.
6 מוסיפים את השמנת החמוצה והחלב ומערבבים.
7 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה.
8 מוזגים בזהירות את הבלילה אל התבנית עם הטופינג ומיישרים בזהירות.
9 אופים את העוגה כ-35 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב מעט.
10 מוציאים מהתנור ומחכים 10 דקות.
11 מניחים צלחת הגשה על התבנית, הופכים את העוגה אל הצלחת ומרימים את התבנית בזהירות. מגישים וזוללים.
לבלוג של עדי - עדיקוש
** את השמנת החמוצה אפשר להמיר ביוגורט.
המתכון פורסם פה לראשונה ביולי 2023