עוגה דנית
הדנים קוראים לה Dream Cake וכשמה כן היא - עוגת וניל בחושה חלומית, עם ציפוי קוקוס-קרמל מטורף. בזכות הרכות של העוגה והטעמים המדהימים שהציפוי מוסיף, יש מצב שמדובר באחת העוגות הטובות שתכינו אי פעם
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
4 ביצים גודל L
כוס + 2 כפות (220 גרם) סוכר לבן
100 גרם חמאה מומסת
150 מ"ל (קצת פחות משני שליש כוס) חלב
כפית תמצית וניל
2 ורבע כוסות (315 גרם) קמח לבן
2 כפיות אבקת אפייה
לציפוי:
100 גרם חמאה
100 מ"ל חלב
200 גרם (כוס) סוכר חום בהיר
150 גרם (כוס וחצי) קוקוס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה בתחתית ובצדדים.
2 מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר 5-6 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
3 מערבבים בקערה קטנה חמאה מומסת, חלב ותמצית וניל.
4 מערבבים בקערה נפרדת את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את תערובת הקמח לבלילת הביצים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול.
5 מוסיפים את תערובת החלב ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
6 מעבירים לתבנית ואופים כ-35 דקות.
7 הציפוי: ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים חלב וסוכר חום ומבשלים דקה נוספת תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש, מוסיפים קוקוס ומערבבים היטב.
8 כשהעוגה מוכנה שופכים עליה את תערובת הקוקוס, ומיישרים.
9 מעלים את חום התנור ל-200 מעלות ומחזירים את העוגה ל-5-10 דקות, עד שציפוי הקרמל משחים.
10 מצננים מעט, מחלצים מהתבנית ומגישים.
* העוגה תישמר במקרר כשהיא עטופה היטב עד 4 ימים.