בראוניז פרווה כשרים לפסח
הם ללא גלוטן וללא מוצרי חלב ומכינים אותם בקערה אחת - רק כמה ערבובים במטרפה וגמרנו. ואם תשמעו לעצה של עדיקוש הם גם ייחתכו חלק ויפה, כמו חיילים, למרות המרקם הפאדג'י. צריכים עוד סיבות להיכנס למטבח?
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מתכון הבראוניז כשלפ מתאים לתבנית 25*35 ס"מ. אם רוצים אותם גבוהים יותר אפשר להשתמש בתבנית או רינג של 20*20.
מרכיבים :
200 גרם שוקולד מריר
שני שליש כוס שמן
1 כוס סוכר
4 ביצים
100 גרם קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
100 גרם שקדים טחונים
קורט מלח
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 ממיסים את השוקולד יחד עם השמן במיקרוגל בפולסים של 30 שניות.
3 מוסיפים תוך כדי טריפה במטרפה סוכר, ביצים, קורנפלור (או קמח תפוחי אדמה), שקדים טחונים וקורט מלח.
4 כשהתערובת אחידה מעבירים אותה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בדפנות.
5 אופים 20-25 דקות (נזהרים לא לייבש את הבראוניז).
6 מעבירים את הבראוניז למקרר או למקפיא עד שהם קרים ויציבים, ורק אז חותכים ומגישים.
>> למתכון המקורי בבלוג של עדיקוש
הערות:
** שומרים את הבראוניז במקרר בקופסה אטומה.
** אפשר להעשיר את הבראוניז בשברי שוקולד לבן, אגוזים, שוקולד צ'יפס וכו'. את התוספות מוסיפים לפני האפייה.
** הקירור המלא הוא הכרחי לחיתוך יפה ונקי של הבראוניז, אל תוותרו עליו.