צילום׃ סמדר וקנין

שומר ממולא

סמדי בומבה ממלאת שומר בבשר טחון ועשבי תיבול ומקבלת מנת מלכים חורפית מקסימה

סמדר ווקנין | mako | פורסם 12/03/24 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (8 מנות):

2 ראשי שומר (רצוי שיהיו מלאים ובבוניים)
4 גבעולי כרפס (סלרי), עם העלים
1/2 חבילה כוסברה
1/2 חבילה פטרוזיליה
1/4 חבילה שמיר
300 גרם בשר טחון בקר
200 גרם חזה עוף טחון
4-5 תחתיות ארטישוק (מוכרים בכל סופר במדור הקפואים)
1/2 חבילה אפונה ירוקה
1 בצל גדול
1 תפוח אדמה

תבלינים

1 כף ראס אל חנות
1 כפית כורכום
1 כפית פלפל לבן
1 כף אבקת מרק עוף
3 כפות שמן

אופן ההכנה:

1 שמים את שני סוגי הבשר בקערה. מגררים פנימה על פומפייה דקה חצי מהבצל (על הצד הדק ביותר של הפומפייה) ואת תפוח האדמה.

2 קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה דק דק, מוסיפים לתערובת ומערבבים. מוסיפים ראס אל חנות, 2 כפות שמן ו-1/4 כוס מים, מערבבים טוב ומוסיפים מלח לפי הצורך. מניחים בצד.

3 חותכים את הקצה התחתון של השומר ומתחילים לפרק עלה עלה (ראו בתמונה). נותנים לחיצה פנימה בכל עלה, כך שייווצר מעין פרח סגור.

4 פורסים את חצי הבצל השני לפרוסות ומטגנים בסיר גדול. חותכים את גבעולי הכרפס לחתיכות באורך 6 ס"מ ומוסיפים על הבצל. מוסיפים גם את חתיכות השומר שהורדנו מהקצה, ומניחים לאידוי קצר.

5 ממלאים את השומר, לוחצים ומניחים בסיר עם הסגירה כלפי מטה. מוסיפים מים חמים עד לגובה השומר, ומתבלים בכורכום, פלפל לבן ומרק עוף. מכסים ונותנים בישול של 15 דקות.

6 חותכים את ראשי הארטישוק לרבעים ומוסיפים לסיר. מוסיפים גם את האפונה ואת השמיר הקצוץ.

7 מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 30 דקות. אם נשארים נוזלים, מורידים את המכסה ומבשלים עד שהם מתאדים.

** המתכון פורסם לראשונה בינואר 2011