צילום׃ נועם בסט, mako אוכל

בנופי פאי ללא אפייה

כמה אנחנו אוהבים את המתכונים האלה, שבהם את רוב העבודה עושה המקרר. והפעם: טארט מעולה ללא אפייה, עם בננות וקצפת ועוגיות לוטוס - כל מה שצריך בשביל לסיים את הארוחה עם חיוך גדול

נועם בסט | mako אוכל | פורסם 13/04/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 65 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לקלתית:

200 גרם עוגיות לוטוס

100 גרם חמאה, מומסת

קורט מלח

למלית:

3 בננות בינוניות

מעט מיץ לימון

230 גרם ריבת חלב (3/4 כוס)

לציפוי:

175 גרם שמנת מתוקה (3/4 כוס)

1 כפית תמצית או משחת וניל

1 כף אבקת סוכר

130 גרם ממרח לוטוס (1/2 כוס)

אופן ההכנה:

1 מכינים את הקלתית: טוחנים את העוגיות במעבד מזון לפירורים אחידים. מערבבים עם החמאה המומסת והמלח ומשטחים באופן אחיד בתחתית ובשוליים של תבנית טארט בקוטר 24 ס"מ. מכניסים למקפיא ל-10 דקות כדי לייצב את הקלתית. בינתיים, מכינים את הציפוי.

2 הציפוי: מקציפים בקערה בינונית את השמנת המתוקה עם הווניל ואבקת הסוכר, עד לקבלת קצפת יציבה. בקערה גדולה אחרת מערבבים קלות את ממרח הלוטוס. מקפלים את הקצפת בהדרגה לתוך ממרח הלוטוס (כדאי להתחיל בהעברת שליש מהקצפת אל הממרח, ערבוב בתנועות קיפול עדינות, הוספת שליש נוסף וחוזר חלילה). מניחים בצד בזמן שמרכיבים את הטארט.

3 מרכיבים את הטארט: פורסים את הבננות ומערבבים עם מיץ הלימון. מוציאים את תבנית הטארט מהמקפיא ומורחים את ריבת החלב. מסדרים את הבננות ומורחים מעל את קצפת הלוטוס. מכניסים למקרר למשך 4 שעות לפחות.

לבלוג של נועם - פצפוצים

להזמנת מוצרי לוטוס עד הבית לחצו כאן

 >> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים

>> בפעם שעברה הכנו עוגת רולדה מהחלומות