צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

מכינים לבד: ריבת תותים

100 אחוז פרי, בלי חומרים משמרים ומייצבים ועם המון אהבה - ריבת התותים הזאת צריכה רק 15 דקות של בישול. איך? בואו לגלות

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 26/04/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 558 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

לפני הכל, חשוב לדעת:

 

• הכנה של ריבה איננה מיועדת לניצול פירות שאינם ראויים למאכל. על התותים להיות בשלים, אך לא בשלים מידי ובמצב ראוי למאכל.

 

• כיוון שהסוכר מבעבע ומטפס מעלה בזמן הבישול מומלץ להשתמש בסיר עמוק מאוד בעל תחתית כבדה שיאפשר לתערובת לבעבע מבלי לגלוש.

 

• הפקטין הוא חומר טבעי המצוי בתפוחים, שזיפים, תפוזים ולימון. בתנאים חומציים הוא מייצר ג'ל שמסייע לגיבוש והסמכת הריבה. כיוון שבתות שדה אין כמות גדולה של פקטין, הלימון וליבת התפוח מסייעים ליצירת ריבה סמיכה.

 

• מידת הבישול צריכה להיות מדויקת. בישול קצר מידי עלול להניב ריבה דלילה ונוזלית מידי, ואילו בישול ארוך מידי עלול לפגוע בטעמו של הפרי ושל הסוכר.

 

• כדי לשמור את הריבה לתקופה ארוכה מומלץ להשתמש בצנצנת מעוקרת. כדי להעביר את הצנצנת תהליך עיקור יש להניח אותה בסיר עם מים רותחים על גבי להבה גבוהה למשך כ- 10 דקות. מוציאים את הצנצנת והמכסה ומייבשים.

 

• מילוי של הצנצנת עד סופה מבטיח שהריבה תשמר לתקופה ארוכה. במידה וכל כמות הריבה לא מספיקה למלא צנצנת עד סופה, סוגרים את הצנצנת והופכים אותה לצינון על גבי המכסה, פעולה זו יוצרת ואקום שמסייע גם הוא בשמירה על הטריות.

מרכיבים :

500 גרם תותים שטופים נקיים מעוקץ

300 גרם (כוס וחצי) סוכר

גרידת ומיץ לימון מ-2 לימונים קטנים

1 כפית תמצית / מחית וניל

ליבה של תפוח ירוק

אופן ההכנה:

1 מניחים את כל החומרים למעט ליבת התפוח בקערה בינונית. מכסים ושומרים בקירור למשך לילה שלם. בזמן זה הסוכר יתמוסס ויהפוך לסירופ ולכן מומלץ לערבב פעם או פעמיים על מנת לוודא שכל הסוכר מתמוסס ושלא נותרים גבישי סוכר.

2 למחרת מכניסים למקפיא צלוחית קטנה. הצלוחית תעזור לנו מאוחר יותר לבדוק האם הריבה מוכנה.

3 מעבירים את תכולת הקערה לסיר עמוק, מוסיפים את ליבת התפוח ומבשלים על גבי להבה גבוהה את התערובת כ-15 דקות, מערבבים מידי פעם. במידה ונוצר קצף מסירים אותו בעזרת כף.

4 על מנת לבדוק אם הריבה מוכנה, מוציאים את הצלוחית הקפואה מהמקפיא. מטפטפים עליה כפית של ריבה ומאפשרים לריבה להתקרר ולהתייצב (הקור של הצלחת מסייע לעשות זאת במהירות). מעבירים אצבע במרכז התערובת, במידה והתערובת נשארת יציבה ומופרדת, ולא מתחברת בחזרה אל הפס שיצרנו, זה סימן שהריבה מוכנה. במידה והתערובת נוזלית, ממשיכים לבשל עוד כמה דקות וחוזרים שוב על הבדיקה עם הצלוחית הקפואה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-5 דקות נוספות.

5 מוציאים את ליבת התפוח, מעבירים את הריבה לצנצנת המעוקרת, סוגרים ושומרים בקירור.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!