צילום׃ istockphoto
לימון כבוש - הדרך הקצרה
מתכון פשוט ללימון כבוש. כפית קטנה ממנו משדרגת כל מנה וארוחה
אמילי גולדברג | גלובס
| פורסם 05/07/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ללימונים כבושים:
2 ליטרים (8 כוסות) מים
250 גרם (כוס) מלח גס
1 קילוגרם לימונים פרוסים
(ניתן להכין גם חצי או רבע מכמות הלימונים, כל עוד שומרים על היחס בין המרכיבים).
אופן ההכנה:
1 מרתיחים מים ומלח.
2 שוטפים את הלימונים היטב, חותכים אותם לחצאים ואז לפרוסות בעובי של חצי סנטימטר.
3 מסדרים בצנצנת מעוקרת או בקופסה.
4 שופכים את המים המומלחים והרתוחים על הלימונים ומצננים ל-24 שעות.
5 לגיוון: בעת ההגשה אפשר לקצוץ את הלימון הכבוש ולערבב אותו עם עשבי תיבול ועם מעט שמן זית ולהכין מעין צ'ימיצ'ורי.
*המתכון באדיבות אמילי גולדברג ממסעדת מונטפיורי 7
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!